MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 22-23 Mαϊου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 23 Μαϊου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1. Μπαλέτο για όλη την οικογένεια!
koimomeni

Ωραία Κοιμωμένη – το θρυλικό μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι στο Θέατρο Badminton
.

Ένα από τα διασημότερα μπαλέτα παγκοσμίως, παρουσιάζεται στο Θέατρο Badminton στις 22, 23 και 24 Μαΐου. Η ιστορία ζωντανεύει μέσα από τον ακαταμάχητο χορό των χορευτών του “Royal Moscow Ballet” που πλαισιώνονται από χορευτές των διασημότερων μπαλέτων της Μόσχας, όπως τα Μπολσόι και Στανισλάφσκι.
info: 
Εισιτήρια: Δ ΖΩΝΗ: 16€ (Παιδικό-Φοιτητικό 8€) / Γ ΖΩΝΗ: 24€ (Παιδικό-Φοιτητικό 12€) / Β ΖΩΝΗ: 32€ (Παιδικό-Φοιτητικό 16€) / Α ΖΩΝΗ: 40€ (Παιδικό-Φοιτητικό 20€) / *Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια
Πού: Θέατρο Badminton | Άλσος Στρατού, Γουδή

2. Γνωρίστε την Αθήνα μέσα από ειδικές διαδρομές 
partments

Fast Forward Festival 2: X Apartments – Athens στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Στα πλαίσια του Fast Forward Festival 2, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει από 21 έως 24 Μαΐου, την performance “X Apartments – Athens”. Το X Apartments προτρέπει τους θεατές να γίνουν για λίγες ώρες οδοιπόροι στην άγνωστη ιδιωτική ζώνη της πόλης, περιπατητές και ρομαντικοί flaneurs που επισκέπτονται τα σπίτια συμπολιτών τους για να συναντηθούν με τη ζωή τους σε ένα συναρπαστικό αστικό χάπενινγκ, σε ένα θέατρο της αυθεντικής κατάστασης, της εξοικείωσης, της συμμετοχής και της συνύπαρξης. Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές, αρχιτέκτονες και εικαστικοί, ηθοποιοί και χορογράφοι διαμορφώνουν τις ιδιωτικές αυτές κατοικίες σε σκηνικούς χώρους και παρουσιάζουν επί τόπου τις περφόρμανς τους.
info:
Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 5€ Φοιτητές & Άνεργοι
Χώρος: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών | Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

3. Εκδήλωση με προβολές και συζητήσεις
moda kinimatografos

Μόδα και Κινηματογράφος στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η μεγάλη και η μικρή οθόνη πάντα είχαν μια σχέση πάθους με τη μόδα. Η εκδήλωση “ΜΟΔΑ ΚΑΙ. Κινηματογράφος” στη Στέγη, στις 23 και 24 Μαΐου, που επιμελείται η Αφροδίτη Παναγιωτάκου (αναπληρώτρια διευθύντρια της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών), προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα ιδιαίτερα επιμελημένο πρόγραμμα ταινιών τρόμου, σουρεαλιστικών φιλμ και τηλεοπτικών επεισοδίων, σε συνδυασμό με μια σειρά σχετικών συζητήσεων πάνω στα κοστούμια, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.
info:
Τιμές: 23/5: 7€ για κάθε κύκλο – εισιτήριο ημέρας 10€, μειωμένο 8€ / 24/5: 10€, μειωμένο €8
Χώρος: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών | Συγγρού 107

4. Μουσική Παράσταση
ksudakis


Ο Νίκος Ξυδάκης στο Μικρό Παλλάς
Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαΐου ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει το έργο του ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ στο Μικρό Παλλάς.
Στην μουσική αυτή παράσταση ο Έλληνας συνθέτης τραγουδά και αφηγείται μία μουσική αυτοβιογραφία, που ξεκινά από την «Εκδίκηση Της Γυφτιάς» συνεχίζεται με τραγούδια για τον Κ.Π.Καβάφη και την Αθήνα, φτάνοντας μέχρι την Σαπφώ και το άλμπουμ «Γρήγορα η ώρα πέρασε».

Τα κείμενα-σπαράγματα και τραγούδια της Σαπφούς ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.
info:
Τιμές: 18€ (γενική είσοδος) | 15€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ & άνω των 65 ετών)
Χώρος: Μικρό Παλλάς | Αμερικής 2 (στοά Σπυρομήλιου), Κέντρο‎


5. Σινεμά με γαλλική κωμωδία!
pollet
Η Συνταγή της Πωλέτ
Το εμπόριο μαλακών ναρκωτικών από μια γριούλα γίνεται τρόπος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Μια τολμηρή γαλλική κωμωδία με πρωταγωνίστρια την Bernadette Lafont που έσπασε ταμεία στη Γαλλία. Ιδανική για θερινό σινεμά!

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b