MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
03
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

To Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο Κολοσσαίο της Ρώμης

Με τέσσερα ειδώλια συμμετέχει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην έκθεση «TerrAntica; Volti, miti e immagini della terra nel mondo antico» (Αρχαία Γη : Πρόσωπα, μύθοι και εικόνες της γης του αρχαίου κόσμου) που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Colosseo της Ρώμης. Η Έκθεση Terrantica είναι αφιερωμένη στη Γη και οργανώθηκε από το Ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού και την Ειδική Εφορεία του Colosseo, του Εθνικού Μουσείου και των Αρχαιοτήτων της Ρώμης υπό την αιγίδα της EXPO Milan 2015.

Monopoli Team

Ανάμεσα στα πολλά αντικείμενα από την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γερμανία, στην έκθεση συμμετέχουν και εννέα αντικείμενα από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τα τέσσερα ειδώλια από τις συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης : ένα βιολόσχημο, ένα ειδώλιο τύπου Πλαστηρά, ένα τύπου Χαλανδριανής και ένα μεγάλου μεγέθους ειδώλιο τύπου Σπεδού το οποίο μάλιστα επιλέχθηκε ως ταυτότητα της έκθεσης και εμφανίζεται στις αφίσες, στα μπάνερς, στο εξώφυλλο του καταλόγου και σε όλο το επικοινωνιακό υλικό.

kikladikis

Οι έντεκα ενότητες της έκθεσης πραγματεύονται την προϊστορία και την ιστορία των πολιτισμών της Μεσογείου από την 5η χιλιετία π.Χ. έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Γλυπτά, ανάγλυφα, τοιχογραφίες, αγγεία, ειδώλια, κατάδεσμοι, χρυσά ενεπίγραφα ελάσματα, νομίσματα και εργαλεία, συνδυασμένα με φωτογραφίες έγχρωμες και ασπρόμαυρες από τη γη της Μεσογείου, αφηγούνται στον επισκέπτη την αδιάσπαστη σχέση του ανθρώπου με τη γη, τους μύθους που δημιούργησε για να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα, τα στοιχεία που θεοποίησε και λάτρεψε, τις καλλιέργειες, τα ορυκτά και τους θησαυρούς που αναζήτησε και αναζητά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου 2015

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
PERSONA: Ομαδική Έκθεση & Live Performances στο Domatio art space
Εικαστικά
Μουσείο Μπενάκη: Έναρξη συνεργασίας με τη Rolex
Εικαστικά
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση με φωτογραφίες του Sir Don McCullin
Εικαστικά
Ένας βυζαντινός «Κήπος περίκλειστος» από τον Λεωνίδα Μιχαλάκο
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Μεγάλη αναδρομική έκθεση για τον κεραμίστα Πάνο Βαλσαμάκη – Open call
Εικαστικά
MOMUS Air: Εγκαινιάστηκε το νέο μουσείο στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»
Εικαστικά
Denise Ελευθερίου: Σύγχρονα ρούχα – γλυπτά σε μια παραδοσιακή Νηματουργία
Εικαστικά
Roe Ethridge: Ο διάσημος φωτογράφος στη γκαλερί Gagosian
Εικαστικά
Άνοιξη στο ΕΜΣΤ: Τρεις ατομικές εκθέσεις, τρεις φωνές της ελληνικής πρωτοπορίας (1950–1980)
Εικαστικά
Athens Photo World 2026: Το φωτορεπορτάζ στο προσκήνιο
Εικαστικά
Περπατώντας στα έγκατα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τον Γιώργο Δρίβα και την ΑΙ Συμφωνία του
Εικαστικά
Έργα από τη Συλλογή Τέχνης της Eurobank στο Μουσείο Μπενάκη