MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

11o Athens Digital Arts Festival: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Παρατείνεται μέχρι τις 18 Μαρτίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το 11ο Athens Digital Arts Festival, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την καλλιτεχνική κοινότητα. Το Athens Digital Arts Festival θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη στην Αθήνα.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Public space_s

Στις μέρες μας, η ιδέα του δημόσιου χώρου αποτελεί μια από τις πιο αντιφατικές έννοιες. Με την εμφάνιση των τεχνολογιών δικτύου και επικοινωνίας, η εμπειρία μας σε σχέση με το δημόσιο χώρο έχει αλλάξει. Ο δημόσιος χώρος δε χαρακτηρίζεται πλέον μόνο από τον φυσικό χώρο αλλά και από τα δίκτυα και τη διανομή της γνώσης.

Ενώ ο δημόσιος χώρος γίνεται κυρίως αντιληπτός μέσα από τον αστικό σχεδιασμό, ο ψηφιακός δημόσιος χώρος οργανώνεται μέσα από διευθύνσεις IP, URL και πρωτόκολλα επικοινωνίας. Η χαρτογράφηση τους, όσο διαφορετική και αν φαίνεται, επηρεάζεται από τη δυναμική των δικτύων που αναμφίβολα προσθέτει νέα επίπεδα ερμηνείας. Οι πλατείες, τα πάρκα, οι δρόμοι και το Ίντερνετ αποτελούν δυνητικούς δημόσιους χώρους που ενεργοποιούνται μέσα από τη διάδραση των συμμετεχόντων νοηματοδοτώντας τους.

Οι πολλαπλοί διασυνδεδεμένοι χώροι μέσα στους οποίους κινούμαστε έχουν επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την καθημερινότητα και έχουν επηρεάσει τις κοινωνικές και πολιτιστικές μας αντιλήψεις. Από την άλλη πλευρά, η διακίνηση των δεδομένων και η ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο έχουν οδηγήσει στη δημιουργία νέων τρόπων επικοινωνίας δίνοντας τη δυνατότητα σε διαφορετικές κοινότητες να ξεπεράσουν την τοπικότητα τους και να εξερευνήσουν νέους τρόπους διάδρασης και συνεργασίας.

Κατοικώντας όμως ταυτόχρονα σε μια πληθώρα διαφορετικών χώρων οι οποίοι δυνητικά είναι δημόσιοι, προκύπτει το ερώτημα: Πόσο ανοιχτοί και ελεύθεροι είναι αυτοί οι χώροι; Το όραμα σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο χώρο και ενδεχομένως στα ανοιχτά δεδομένα έχει εκπληρωθεί;

Μέσα από το κάλεσμα συμμετοχής, το φεστιβάλ επιχειρεί να εξερευνήσει την έννοια του “δημόσιου” τόσο στο ψηφιακό όσο και στο δημόσιο χώρο της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://www.adaf.gr/2015-edition

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: 5+1 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές: Όσα θα κάνουμε αυτό το πρώτο ΣΚ του Νοεμβρίου
Εκδηλώσεις
Η Εβδομάδα Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
«Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες» με τη Ρένη Πιττακή, ο Τζον Γουόρνερ με την ΚΟΑ στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Δωρεάν webinar: Ευεξία και Επιτυχία στην Επιχειρηματικότητα
Cine News
Ατμόσφαιρες στα πόδια μου: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση στην Ταινιοθήκη για τη βιωσιμότητα του εδάφους της Γης
Εικαστικά
Ο Προθάλαμος Δ’ 2 του Εθνικού συνεχίζεται: Διεπιστημονικοί και διακαλλιτεχνικοί διάλογοι με άξονα το περιβάλλον
Εκδηλώσεις
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου: Νέα σεζόν με 98 εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Η «Μητέρα του σκύλου» με την Υρώ Μανέ, το National Theatre Live στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Αποχαιρετισμοί: Ένα δρώμενο με ποίηση, μαρτυρίες και μουσική στην ιστορική προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά
Εκδηλώσεις
«Εκείνος κι Εκείνος» στο Θέατρο Αργώ, η Αλεξάνδρα Γκράβας στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα