MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η νέα ποιητική συλλογή της Ελευθερίας Κουντούρη: Νότια εν πλώ

Η νέα ποιητική συλλογή της Ελευθερίας Κουντούρη “Νότια εν πλω” έρχεται 4 χρόνια μετά την έκδοση του μυθιστορήματός της “Χώμα και ουρανός στη γη των απολαύσεων” & κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Myedition.gr.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ψυχή, αγάπη, πόνο, αναζητήσεις, επισημάνσεις, όλα στη συλλογή και όλα ξεκάθαρα! Τα τριάντα ποιήματα της συλλογής σκιαγραφούν, σχεδόν ρεαλιστικά, ένα «ταξίδι» στο σήμερα, ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και παραστάσεις τόσο γνώριμες…

notia
Όμοια τα πρόσωπα,

άστεγα, εξαθλιωμένα
στη μεγάλη πόλη
του μεσογειακού νότου.
Αλλοιωμένα πρόσωπα
από θλίψη, περιφρόνηση
βουλιάζουν καθημερινά
στο περιθώριο,
χωρίς διάκριση,
ιδιαίτερα χαρακτηριστικά…

Τίτλος: Νότια εν πλω
Συγγραφέας: Ελευθερία Κουντούρη
Τιμή: 9,00€
Σελίδες: 34
ISBN_13: 9786188144668
Διάσταση: 14 * 21


Λίγα λόγια για την Ελευθερία Κουντούρη

Η Ελευθερία Κουντούρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και ζωγραφική. Στα Ελληνικά Γράμματα παρουσιάστηκε το 1980 και συνεργάστηκε με τον αείμνηστο εκδότη Ιωάννη Γ. Βασιλείου από το 1980-1994. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Λογοτεχνών.

Πορτραίτα, αφιερώματα, δοκίμια και κριτικά σημειώματα έχουν δημοσιευτεί για το Λογοτεχνικό της έργο σε εφημερίδες, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει βραβευτεί με τα Βραβεία: από την Παγκόσμια Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών (ΗΠΑ) 1997, με απονομή Διπλώματος και τον τίτλο του «Επίτιμου Διδάκτορος της Ελληνικής Φιλολογίας στην Καλιφόρνια». Από την Ιταλική “ACCADEMIA INTERNAZIONALE TRINACRIA”, με απονομή Διπλώματος και τον τίτλο του «Ακαδημαϊκού των Γραμμάτων» και από την Επιτροπή Λογοτεχνών «Θεά Αθηνά» με βραβείο «Κουλτούρας» , 1994, «Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», 1995, «Ανάγλυφο της Αθηνάς», 1996.
Η ποίησή της έχει μεταφρασθεί στην Ιταλική, Γαλλική, Αγγλική, Ρωσική, Πολωνική, Αλβανική, Ισπανική, Ινδική και Κινεζική γλώσσα.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b