MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Λαμπιόνια, γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα δέντρα και εορταστική διάθεση. Τα Χριστούγεννα έφτασαν και εσείς θα κάτσετε σπίτι; Περιηγηθείτε στους γιορτινούς δρόμους της Αθήνας, μεταξύ μουσικοθεατρικών παραστάσεων, εκθέσεων, εργαστηρίων και παρουσιάσεων. Άλλο ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ενδιαφέρουσες και κυρίως δωρεάν προτάσεις ψυχαγωγίας! Μην τις χάσετε.

Καλό Σαββατοκύριακο!
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
Ίχνη Εμπορίου 2 με ανταλλακτικές κυψέλες
Το Σάββατο από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ, τα Ίχνη Εμπορίου ξεκινούν τον 2ο Κύκλο στη Στοά Εμπόρων και μετατρέπουν 10 καταστήματα, στο ισόγειο του Ταμείου Eμπόρων, σε Δημιουργικές «Ανταλλακτικές» Κυψέλες. Πρόκειται για μια εξερεύνηση ενός νέου μοντέλου ανταλλακτικότητας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων, εκθέσεων, προβολών και παρουσιάσεων.


Μουσικοθεατρικές συναντήσεις με ελεύθερη είσοδο στο Zp87Σάββατο και Κυριακή
Μουσικοθεατρικές συναντήσεις στο Zp87
O χώρος έκφρασης Zp87 γιορτάζει το Δεκέμβριο παρέα με σπουδαίους καλλιτέχνες που ενώνουν τις δυνάμεις τους για μοναδικές παραστάσεις, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών συναντήσεων περιμένει όσους αγαπούν την τέχνη.

Δωρεάν ξεναγήσεις στις ομορφιές της Αθήνας
To Σάββατο και την Κυριακή περιηγηθείτε στην οδό Αιόλου και στο Βυζαντινό Μουσείο, με τη βοήθεια των ξεναγών που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Κινηματογραφικές προβολές στην Καλλιθέα Κινηματογραφικές προβολές στην Καλλιθέα με ελεύθερη είσοδο
Με ένα πλούσιο πρόγραμμα υποδέχεται όλα τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, ο κινηματογράφος Καλυψώ. Το Σάββατο γιορτάστε με την ταινία «Καλά Χριστούγεννα», ενώ την Κυριακή παρέα με τους μικρούς σας ήρωες απολαύστε τον «Καρυοθραύστη» -μεταγλωττισμένο-.

Κομικομανία στη Λέσχη Πολιτισμού Έναστρον
Δεκαεννέα Έλληνες και μία Βραζιλιάνα, δημιουργοί κόμικς και φίλοι των εκδόσεων του comicon-shop, θα συμμετάσχουν στην έκθεση κόμικς που θα γίνει από τις 5 Δεκεμβρίου 2014, μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2015, στο φιλόξενο Έναστρον Βιβλιοκαφέ. Τα εγκαίνια της έκθεσης που είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα γίνουν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, με παρουσιάσεις νέων εκδόσεων, υπογραφές από τους δημιουργούς, διαγωνισμούς και κληρώσεις δώρων και, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, θα κλείσει η έκθεση με παρουσιάσεις άλλων νέων εκδόσεων, υπογραφές από τους δημιουργούς, ένα διαδραστικό κομιξό-παιχνίδι και κληρώσεις δώρων.

Προμαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο ΜπενάκηΠρομαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη
Το Κτήριο οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Βένιας Δημητρακοπούλου, με τίτλο “Προμαχώνες”. Πρόκειται για μια μνημειακής κλίμακας γλυπτική εγκατάσταση κατασκευασμένη από σίδερο. Το έργο αναφέρεται σε μια οιονεί κατάσταση σύγκρουσης, στην κατάσταση επιφυλακής επί των επάλξεων, στην αντίσταση.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b