MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
31
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο μύθος της Μπριζίτ Μπαρντό: Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο απόλυτο θηλυκό

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο «Δαναός», θα παρουσιαστεί μια ταινία αφιέρωμα στο σύμβολο του σεξ των δεκαετιών ’50 και ’60. Ο λόγος για τη διαχρονική προσωποποίηση της πλανεύτρας καλλονής, Μπριζίτ Μπαρντό.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

H Μπριζίτ Μπαρντό είναι το απόλυτο θηλυκό, μια γυναίκα που αποθεώθηκε. Με την ταινία Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα γεννήθηκε μια σταρ, ατίθαση, αναιδής όσο και γατούλα.

Συνδυάζοντας ανέκδοτο οικογενειακό κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό, αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της Bardot, καθώς και στιγμές από εκείνες που διαμόρφωσαν την εικόνα της στις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια σύγχρονη ματιά και μια πρωτότυπη θεώρηση του μύθου της Μπε Μπε. Η ταινία ξεκινά με τα παιδικά της χρόνια και παρακολουθεί ολόκληρη την κινηματογραφική της καριέρα, ως το 1974. Αφορμή, τα 80 της χρόνια, μια επέτειος που βρίσκει λαμπερή όσο πάντα την εικόνα που έχουμε όλοι για εκείνη στο μυαλό μας.

Σε μια ταινία-ερωτική εξoμολόγηση προς το σύμβολο Bebe, ο σκηνοθέτης David Teboul αναδεικνύει για πρώτη φορά τις αντιφάσεις μιας γυναίκας που την εξουθένωσε η ίδια της η εικόνα. Συνθέτοντας σκηνές από τις ταινίες που την ανέδειξαν, τα γραπτά της ίδιας, καθώς και οικογενειακό αρχειακό υλικό, διαμορφώνει ένα πορτρέτο αντάξιο της Brigitte Bardot.

Παραγωγή-Σκηνοθεσία: David Teboul
Διάρκεια: 115′
Έτος παραγωγής: 2013
Χώρες: Γαλλία

Παράλληλες εκδηλώσεις
Με αφορμή την προβολή, καταξιωμένοι hair stylists και make up artists από τις εταιρείες Mod’s Hair και Kryolan εμπνέονται από το στυλ που καθιέρωσε τη Μπε Μπε και αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν στυλιστικά (make up και μαλλιά) 3 τυχερά κορίτσια, πριν την προβολή. Την ενδυματολογική επιμέλεια της μεταμόρφωσης έχουν οι σχεδιαστές του εκπαιδευτηρίου ZER-FAM, οι οποίοι θα δημιουργήσουν τα ανάλογα κομμάτια, εμπνευσμένα από την εποχή της Μπαρντό.

Info
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Κολωνάκι, +302103398600
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, στις 20:00
Γαλλικά με ελληνικούς υποτίτλους
Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός
Είσοδος 6 ευρώ

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Το Καταφύγιο στην Ομόνοια: Το ντοκιμαντέρ της Φένιας Παπαδόδημα στον Δαναό
Cine News
COSMOTE TV: Ο Απρίλιος μπαίνει με την 4η σεζόν του From και το συναρπαστικό Dracula
Cine News
«Τα λόγια είναι περιττά»: Η Finos Film αποχαιρετά τη Μαρινέλλα
Cine News
Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV: Από Knives Out μέχρι ρομαντικές κομεντί
Cine News
Βουτήξαμε (έστω για λίγο) στον κόσμο του Wes Anderson
Cine News
Τι θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Cine News
Το Μυστικό του Δάσους: Η νέα ταινία των Μάκη Τσούφη και Στέλιου Ορφανίδη στους κινηματογράφους
Cine News
Adolescence: Σαρώνει τις υποψηφιότητες των Bafta 2026 – Ποιες σειρές αφήνει πίσω;
Cine News
Box office: Πόσα εισιτήρια έκοψε “Η τελευταία κλήση” το πρώτο 4ήμερο;
Cine News
Το COSMOTE HISTORY τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα
Cine News
Σπασμένη Φλέβα: Δύο βραβεία για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη στο San Francisco Greek Film Festival
Cine News
Daredevil Born Again: Ο νέος κύκλος της σειράς κάνει πρεμιέρα στο Disney+