MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του πιο γιορτινού μήνα έφτασε και αντί για δώρα μας υποδέχεται γεμάτο εκδηλώσεις. Ξεναγήσεις σε μουσεία της Αθήνας, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις κόμικομανίας και μια Κυριακή γεμάτη παθιασμένο tango. Περιηγηθείτε στους δρόμους της πόλης και απολαύστε εντελώς δωρεάν όλες τις προτάσεις ψυχαγωγίας που σας επιφυλάσσει. Καλό Σαββατοκύριακο!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο και Κυριακή
Κομικομανία στη Λέσχη Πολιτισμού Έναστρον
Δεκαεννέα Έλληνες και μία Βραζιλιάνα, δημιουργοί κόμικς και φίλοι των εκδόσεων του comicon-shop, θα συμμετάσχουν στην έκθεση κόμικς που θα γίνει από τις 5 Δεκεμβρίου 2014, μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2015, στο φιλόξενο Έναστρον Βιβλιοκαφέ. Τα εγκαίνια της έκθεσης που είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα γίνουν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, με παρουσιάσεις νέων εκδόσεων, υπογραφές από τους δημιουργούς, διαγωνισμούς και κληρώσεις δώρων και, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, θα κλείσει η έκθεση με παρουσιάσεις άλλων νέων εκδόσεων, υπογραφές από τους δημιουργούς, ένα διαδραστικό κομιξό-παιχνίδι και κληρώσεις δώρων.

Μουσικοθεατρικές συναντήσεις με ελεύθερη είσοδο στο Zp87Μουσικοθεατρικές συναντήσεις στο Zp87
O χώρος έκφρασης Zp87 γιορτάζει το Δεκέμβριο παρέα με σπουδαίους καλλιτέχνες που ενώνουν τις δυνάμεις τους για μοναδικές παραστάσεις, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών συναντήσεων περιμένει όσους αγαπούν την τέχνη.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Προμαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο ΜπενάκηΠρομαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη
Το Κτήριο οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Βένιας Δημητρακοπούλου, με τίτλο “Προμαχώνες”. Πρόκειται για μια μνημειακής κλίμακας γλυπτική εγκατάσταση κατασκευασμένη από σίδερο. Το έργο αναφέρεται σε μια οιονεί κατάσταση σύγκρουσης, στην κατάσταση επιφυλακής επί των επάλξεων, στην αντίσταση.

Κυριακή 
Δωρεάν ξεναγήσεις στις ομορφιές της Αθήνας
Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου περιηγηθείτε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την αίθουσα γλυπτικής, στο Νομισματικό Μουσείο, και στην Ακαδημία Πλάτωνος με τη βοήθεια των ξεναγών που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Tango Acropolis 2014Tango Acropolis 2014: Όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ
Στο Ζάππειο μία μέρα …περπατάμε με ρυθμούς Tango. Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Tango Acropolis 2014 και με την υποστήριξη των πιο αντιπροσωπευτικών σχολών της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν ολοήμερα Δωρεάν ανοιχτά μαθήματα εισαγωγής στο Tango. Μια ανοιχτή πρόσκληση και μια μοναδική ευκαιρία προς όλους όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν τα πρώτα βήματα του Tango και να μυηθούν στην μαγεία του με τις συμβουλές των πιο έμπειρων χορευτών και δασκάλων. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου από τις 12 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b