MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένας μήνας χωρίς πορτοφόλι: όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης

Προς ολοταχώς για τα Χριστούγεννα και η πρωτεύουσα μας επιφυλάσσει πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας, εντελώς δωρεάν. Ξεναγήσεις στην Αθήνα και στις γειτονιές της, εκθέσεις γλυπτικής, ζωγραφικής, χαρακτικής, φεστιβάλ tango και μουσικές γιορτές. Ο Δεκέμβριος μας καλωσορίζει με ποικίλες δράσεις σε εορταστικό και κυρίως free mood. Εσείς τι θα παρακολουθήσετε από το μηνιαίο οδηγό δωρεάν διασκέδασης, που ακολουθεί;

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Προβολές ταινιών με ελευθερη είσοδο στο Beton 7
Από τις 2 έως τις 16 Δεκεμβρίου, η ομάδα των Χίμαιρες, μετά το τριήμερο φεστιβάλ του Οκτωβρίου, επιστρέφει στο κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 για να μοιραστεί μαζί μας αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες, και όχι μόνο. Μετατρέπει το υπόγειο του Beton7 σε κινηματογράφο για να στεγάσει μερικές από τις αγαπημένες μας εικόνες.

Μουσικοθεατρικές συναντήσεις με ελεύθερη είσοδο στο Zp87
O χώρος έκφρασης Zp87 γιορτάζει το Δεκέμβριο παρέα με σπουδαίους καλλιτέχνες που ενώνουν τις δυνάμεις τους για μοναδικές παραστάσεις, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Από τις 4 έως τις 27 Δεκεμβρίου, ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών συναντήσεων περιμένει όσους αγαπούν την τέχνη.

Η φυγή γίνεται ελπίδα της Μάρως Κοζάνη στο Open C.A.S.E.303Η φυγή γίνεται ελπίδα της Μάρως Κοζάνη στο Open C.A.S.E.303
Από την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, το Open C.A.S.E. 303 – Center for Arts, Science & Education φιλοξενεί την έκθεση της Μάρως Κοζάνη με τίτλο “Η φυγή γίνεται ελπίδα”. Στους πίνακες της «Η φυγή γίνεται ελπίδα», η ατμοσφαιρική προσέγγιση γίνεται πολύ εύγλωττη και εύκαμπτη στην απόδοση τοπίων που κυριαρχούνται από υδάτινο στοιχείο. Εκεί η ευαίσθητη, οξυδερκής πινελιά μοιάζει να βρίσκει τον ιδανικό χώρο έκφρασης, αποκτώντας απόλυτο έλεγχο άνεση και ιδιαίτερα δημιουργικό χαρακτήρα στη σύλληψη, σύνθεση και απόδοση της φόρμας.

Κομικομανία στη Λέσχη Πολιτισμού Έναστρον
Δεκαεννέα Έλληνες και μία Βραζιλιάνα, δημιουργοί κόμικς και φίλοι των εκδόσεων του comicon-shop, θα συμμετάσχουν στην έκθεση κόμικς που θα γίνει από τις 5 Δεκεμβρίου 2014, μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2015, στο φιλόξενο Έναστρον Βιβλιοκαφέ. Τα εγκαίνια της έκθεσης που είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα γίνουν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, με παρουσιάσεις νέων εκδόσεων, υπογραφές από τους δημιουργούς, διαγωνισμούς και κληρώσεις δώρων και, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, θα κλείσει η έκθεση με παρουσιάσεις άλλων νέων εκδόσεων, υπογραφές από τους δημιουργούς, ένα διαδραστικό κομιξό-παιχνίδι και κληρώσεις δώρων. 

Tango Acropolis 2014
Στο Ζάππειο μία μέρα …περπατάμε με ρυθμούς Tango. Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Tango Acropolis 2014 και με την υποστήριξη των πιο αντιπροσωπευτικών σχολών της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν ολοήμερα Δωρεάν ανοιχτά μαθήματα εισαγωγής στο Tango. Μια ανοιχτή πρόσκληση και μια μοναδική ευκαιρία προς όλους όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν τα πρώτα βήματα του Tango και να μυηθούν στην μαγεία του με τις συμβουλές των πιο έμπειρων χορευτών και δασκάλων. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου από τις 12 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

ksenagiseiwΔωρεάν ξεναγήσεις και φέτος στις ομορφιές της Αθήνας
Από τις 7 Δεκεμβρίου, η αγαπημένη συνήθεια των αθηναίων είναι εδώ! Ξεκινάει το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, σε εορταστικό κλίμα, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Atopos Unlocked: Cloe FloiratAtopos Unlocked : Cloe FloiratTo Atopos Unlocked, το νέο πρόγραμμα του πολιτιστικού οργανισμού Atopos Contemporary Visual Culture (Atopos cvc), συνεχίζεται με τη συμμετοχή της Γαλλίδας Cloe Floirat. Η Cloe ως δεύτερη συμμετέχουσα στο residency Occupy Atopos, στις 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου θα «καταλάβει» την έδρα της Atopos δημιουργώντας πρωτότυπα έργα γύρω από τη νέα θεματική – έρευνα εν εξελίξει του οργανισμού με τίτλο Unlocked: την απεικόνιση του γυμνού ανθρωπίνου σώματος από τη σύγχρονη γενιά καλλιτεχνών του Tumblr και των social media.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Από τις 5 Νοεμβρίου, το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

promaxwnesΠρομαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη
Το Κτήριο οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Βένιας Δημητρακοπούλου, με τίτλο “Προμαχώνες”, από τις 5 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια μνημειακής κλίμακας γλυπτική εγκατάσταση κατασκευασμένη από σίδερο. Το έργο αναφέρεται σε μια οιονεί κατάσταση σύγκρουσης, στην κατάσταση επιφυλακής επί των επάλξεων, στην αντίσταση.


Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b