MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου μας αποχαιρετά με ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και γειτονιές της Αθήνας, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις γλυπτικής και χαρακτικής, και ένα ξεχωριστό φετσιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου. Διαλέξτε ποιες από τις παρακάτω ενδιαφέρουσες και κυρίως δωρεάν προτάσεις ψυχαγωγίας σας ταιριάζει και απολαύστε τις παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο και Κυριακή 
Δωρεάν ξεναγήσεις στις ομορφιές της Αθήνας
Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου περιηγηθείτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στην Αθηναϊκή τριλογία -Ακαδημία-Πανεπιστήμιο-Εθν.Βιβλιοθήκη-. Την Κυριακή επισκεφτείτε το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο. Η Αθήνα είναι όμορφη ειδικά με τη βοήθεια των ξεναγών που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

5ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου με αφιέρωμα στον Ζαν Ρους5ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου με αφιέρωμα στον Ζαν Ρους
Στο Exile Room θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου και θα περιλαμβάνει, όπως κάθε χρονιά, τέσσερα τμήματα: τις Φοιτητικές Tαινίες, το Πανόραμα, τις Ειδικές Προβολές και τα Αφιερώματα. Το φετινό αφιέρωμα είναι στον Ζαν Ρους και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρωπολόγους και εκπρόσωπους του εθνογραφικού κινηματογράφου, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη του Γαλλικού Νέου Κύματος και του cinéma vérité. Οι οκτώ αυτές ταινίες του αφιερώματος, μερικές εκ των οποίων προβάλλονται πολύ σπάνια, παρουσιάζουν το πρώιμο έργο του Ζαν Ρους και δίνουν την ευκαιρία να δούμε τα πρώτα δείγματα της ανθρωπολογικής αντίληψης και της κινηματογραφικής προσέγγισης ενός σκηνοθέτη που επηρέασε αμφότερα την ανθρωπολογία και τον κινηματογράφο.

Το βαλς των βρώμικων δρόμων Νο.4 στο QuilomboΤο βαλς των βρώμικων δρόμων Νο.4 στο Quilombo
Οι Αδέσποτες Σκύλες παρουσιάζουν το ολοκαίνουριο “Βαλς των βρώμικων δρόμων Νo 4” Υπάρχει ποίηση στην Ευριπίδου; Άν έλεγε ο χειμώνας “την άνοιξη την έχω στην καρδιά μου”, ποιος θα τον πίστευε; Για να χτίσω πρέπει να γκρεμίσω; Κι αν είναι ο κόσμος ζωγραφιά, μπορώ να βάλω πινελιά; Οι Αδέσποτες Σκύλες είναι μια “αγέλη” που ξεκίνησε να μαθαίνει τα βήματα του βαλς των βρώμικων δρόμων το 2008. Απο τότε μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές του, ανάλογες κάθε φορά με την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Μέσα από λόγια ποιητών, αρθρογράφων, επιστημόνων, φτιάχνουν ρίμες δικές τους με οδηγό την ελπίδα και την αλληλεγγύη.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Προμαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο ΜπενάκηΠρομαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη
Το Κτήριο οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Βένιας Δημητρακοπούλου, με τίτλο “Προμαχώνες”. Πρόκειται για μια μνημειακής κλίμακας γλυπτική εγκατάσταση κατασκευασμένη από σίδερο. Το έργο αναφέρεται σε μια οιονεί κατάσταση σύγκρουσης, στην κατάσταση επιφυλακής επί των επάλξεων, στην αντίσταση.

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b