MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Κινηματογραφικές προβολές, ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και γειτονιές της Αθήνας, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις γλυπτικής και χαρακτικής. Πολλές, ενδιαφέρουσες και κυρίως δωρεάν προτάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης προσφέρει η Αθήνα για άλλο ένα Σαββατοκύριακο. Θα πείτε όχι;

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Κυριακή 23 Νοεμβρίου
Δωρεάν ξεναγήσεις στις ομορφιές της Αθήνας
Την Κυριακή περιηγηθείτε στη Μονή Καισαριανής, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Πνύκα, με τη βοήθεια των ξεναγών που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Σάββατο και Κυριακή
Το βαλς των βρώμικων δρόμων Νο.4 στο QuilomboΤο βαλς των βρώμικων δρόμων Νο.4 στο Quilombo
Οι Αδέσποτες Σκύλες παρουσιάζουν το ολοκαίνουριο “Βαλς των βρώμικων δρόμων Νo 4” Υπάρχει ποίηση στην Ευριπίδου; Άν έλεγε ο χειμώνας “την άνοιξη την έχω στην καρδιά μου”, ποιος θα τον πίστευε; Για να χτίσω πρέπει να γκρεμίσω; Κι αν είναι ο κόσμος ζωγραφιά, μπορώ να βάλω πινελιά; Οι Αδέσποτες Σκύλες είναι μια “αγέλη” που ξεκίνησε να μαθαίνει τα βήματα του βαλς των βρώμικων δρόμων το 2008. Απο τότε μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές του, ανάλογες κάθε φορά με την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Μέσα από λόγια ποιητών, αρθρογράφων, επιστημόνων, φτιάχνουν ρίμες δικές τους με οδηγό την ελπίδα και την αλληλεγγύη.

Κινηματογραφικές προβολές στην Καλλιθέα
Ένα Σαββατοκύριακο με δωρεάν προβολές στον κινηματογράφο Καλυψώ. Επιλέξτε ανάμεσα στην ταινία “ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ” του Λι Ντάνιελς -στο Χάρλεμ του 1987 μια υπέρβαρη 16χρονη Αφροαμερικάνα μένει έγκυος για δεύτερη φορά από τον πατέρα της. Παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της, η οποία την κακομεταχειρίζεται, αποφασίζει να παρακολουθήσει ένα ειδικό σχολείο για να μάθει γραφή και ανάγνωση- ή στο παιδικό έργο “ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΑΡΑΦΑ”.

Το Ρομάντσο μάς ξανασυστήνει το κέντρο της ΑθήναςΤο Ρομάντσο μας ξανασυστήνει το κέντρο της Αθήνας
Μετά από ένα πιλοτικό χρόνο λειτουργίας, το Ρομάντσο ξεκινά επίσημα τη λειτουργία του με μια ανοιχτή παρουσίαση της δράσης και της κοινότητας της θερμοκοιτίδας. Στο πλασίο των εκδηλώσεων με θέμα την δημιουργικότητα, την Αθήνα και τους ανθρώπους της θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εκθέσεις, συναυλίες στο κτίριο του Ρομάντσο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή με σκοπό το περπάτημα και την καλύτερη γνωριμία με την γειτονιά.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Προμαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο ΜπενάκηΠρομαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη
Το Κτήριο οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Βένιας Δημητρακοπούλου, με τίτλο “Προμαχώνες”. Πρόκειται για μια μνημειακής κλίμακας γλυπτική εγκατάσταση κατασκευασμένη από σίδερο. Το έργο αναφέρεται σε μια οιονεί κατάσταση σύγκρουσης, στην κατάσταση επιφυλακής επί των επάλξεων, στην αντίσταση.

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b