MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Που να πάμε θέατρο; 5 παραστάσεις για το Σαββατοκύριακο

Σε μια πόλη που οι θεατρικές σκηνές -ή για να είμαστε πιο ακριβείς οι χώροι που φιλοξενούν παραστάσεις- ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, πόσο εύκολο είναι να ξεσκαρτάρεις τί αξίζει και την προσοχή και το χρόνο σου και κυρίως τί ταιριάζει στη δική σου αισθητική; Στην περίπτωση αυτή έχετε δύο επιλογές: είτε να ανατρέξετε στις «πηγές» που θεωρείτε αξιόπιστες ή να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να επιλέξετε ανάλογα με το κέφι και τη διάθεση της στιγμής. Εάν πάντως θέλετε ένα «σκονάκι με τα sos», ιδού η δική μας λίστα για αυτό το Σαββατοκύριακο:Από τη Μάρη Τιγκαράκη

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η Φόνισσα στο Μέγαρο
Από τις καλύτερες παραστάσεις που έχουμε δει από τη Λυρική Σκηνή τα τελευταία χρόνια, η νέα όπερα του Γιώργου Κουμεντάκη έκανε παγκόσμια πρεμιέρα πριν λίγες μέρες στο Μέγαρο και μας μάγεψε. Τ ο λιμπρέτο του Γιάννη Σβώλου βασίζεται σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, τη “Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ένα θέαμα υψηλής αισθητικής που σκηνοθέτησε ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Ευκλείδης και παρουσιάστηκε σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου. (Παραστάσεις 21, 23, 26 Νοεμβρίου).


Μεγάλη Χίμαιρα στο θέατρο Πορεία

Ο Δημήτρης Τάρλοου καταπιάνεται με ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά μυθιστορήματα του παππού του Μ. Καραγάτση μεταφέροντάς τη στο θέατρο σε διασκευή του Στρατή Πασχάλη. Μετά τις sold-out παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινά νέος κύκλος παραστάσεων για τη «Μεγάλη Χίμαιρα» στο θέατρο Πορεία από τις 22 Νοεμβρίου. Με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές παρεμβάσεις του Χρήστου Δήμα και μια εκπληκτική Αλεξάνδρα Αϊδίνη στον κεντρικό ρόλο, ο σκηνοθέτης έχει στα χέρια του ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της φετινής θεατρικής σεζόν.


Rocky Horror Show στο Rex
Το Rocky Horror Show στο Ρέξ παίρνει παράταση και μας καλεί να μπούμε στον τρελό και απενοχοποιημένο κόσμο των αλλόκοτων χαρακτήρων του. Το καλτ μιούζικαλ που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος,,το οποίο κλείνει το μάτι στις b-movies επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 70, είναι εάν θέαμα που θα σας φτιάξει τη διάθεση. Στα μεγάλα ατού της παράστασης ο πρωταγωνιστής ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σε μεταμόρφωση – ερμηνεία που εντυπωσιάζει.


Ο Μουνής στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Μπορεί να είναι προϊόν της περσινής θεατρικής φουρνιάς αλλά δεν παύει να είναι από τις πιο φρέσκιες παραστάσεις που μπορείτε να επιλέξετε. Το διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου είναι πολλά περισσότερα από τον προβοκατόρικο τίτλο του. Φέτος που το αστείο «άλλος για το Μουνή της Κιτσοπούλου» ξεπεράστηκε, στεκόμαστε στο ευθύβολο κείμενο, στην έξοχη σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη και τις απολαυστικές ερμηνείες της ταλαντούχας ομάδας 4Frontal.


Ντόλλυ η προξενήτρα στο θέατρο Αλίκη
«Ανάλαφρη σαν μαρέγκα »… έτσι μας περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης την παράσταση « Ντόλλυ η προξενήτρα» που μόλις ξεκίνησε στο θέατρο Αλίκη. Η ρομαντική φάρσα του Θόρντον Ουάιλντερ διαθέτει ένα λαμπερό καστ, ιδανικό για τέτοιου είδους θεάματα: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους κ.α είναι μια παράσταση που δεν φιλοδοξεί να σας προβληματίσει αλλά να σας αφήσει μια γλυκιά γεύση.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b