MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεμινάριο χορού από την κορυφαία χορογράφο Claudia Castellucci

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του χορού της εποχής μας, η Claudia Castellucci, έρχεται στην Αθήνα για ένα ξεχωριστό σεμινάριο που θα παρουσιάσει στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου στο Κέντρο Μελέτης και Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η Claudia Castellucci είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του παγκόσμιου χορού και θεάτρου και έχει διαγράψει μία μακρά καλλιτεχνική πορεία στο πεδίο του χορού. Από το 1981 έως σήμερα συνεργάζεται στις παραγωγές της Socìetas Raffaello Sanzio (της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος μαζί με τον αδερφό της Romeo Castellucci και την Chiara Guidi) ως θεωρητικός του θεάτρου, δραματουργός, ερμηνεύτρια, χορογράφος και κινησιολόγος.

Το σεμινάριο αφορά “Ρυθμικές Ασκήσεις των Αθηνών” και έχουν χαρακτήρα εισαγωγικό αναφορικά με το Ρυθμό, ο οποίος χαρακτηρίζει την τέχνη της αναπαράστασης και βρίσκεται στο κέντρο του προβληματισμού της και αποτελεί τον κύριο άξονα διδασκαλία στις Σχολές. Οι Ρυθμικές Ασκήσεις πραγματεύονται πρακτικές που είναι ικανές να συνδέσουν στοιχεία ετερόκλητα μεταξύ τους και λειτουργούν ως ένα είδος γλώσσας που επιτρέπει στα μέλη της να αναγνωριστούν. Ρυθμικά μοτίβα που σχετίζονται με τη σωματική κίνηση και το θεωρητικό προβληματισμό, τοποθετημένα χρονικά και σε συνάρτηση με την πόλη.

Οι Ασκήσεις απευθύνονται σε νέα αγόρια και νέα κορίτσια 18 έως 40 ετών, σπουδαστές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές, οι οποίοι θα υποβάλουν τα βιογραφικά τους τα οποία θα εξετάσει η Claudia Castellucci ώστε να κάνει την τελική επιλογή (Προβλέπεται να συμμετάσχουν είκοσι άτομα). Για την αποστολή βιογραφικών: [email protected].

Προθεσμία μέχρι τις 21/11. Κόστος συμμετοχής 150€

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα