MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Περπατάμε τις γειτονιές της Αθήνας, πάμε θέατρο, επισκεπτόμαστε εκθέσεις κόμικς, εγκαταστάσεων και χειροποίητων προϊόντων, πριν επισκεφτούμε το πιο γλυκό φεστιβάλ του μήνα! Πολλές, ενδιαφέρουσες και κυρίως δωρεάν προτάσεις διασκέδασης και εξόδου, σας περιμένουν για άλλο ένα διήμερο στη φθινοπωρινή Αθήνα. Διαλέξτε…

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 15 Νοεμβρίου
Αίθουσα αναμονής στο Zp87
24h αναμονή. Τι? Γιατί? «Σε παρακαλώ, μικρέ, πέτα το πιστόλι.» «Γιατί, μου μένει ακόμη μια στο γεμιστήρα». Μουσικοθεατρικό έργο με τους: Αγλαΐα Παππά (φωνή), Απόστολο Καλτσά (ηλεκ.μπάσσο και effects), Jean-Philippe Carlot (φωνή και κείμενο).

Δωρεάν ξεναγήσεις στις ομορφιές της Αθήνας
Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου περιηγηθείτε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και στην Ακρόπολη, με τη βοήθεια των ξεναγών που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

8f0cd0a831aef76c3743a97774c08499 MΔιάψευσέ το: Έκθεση κόμικς στο metamatic:taf
Δέκα σχεδιαστές και τέσσερις σεναριογράφοι από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή των κόμικς βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρούσα κοινωνική συνθήκη και επιλέγουν μία λέξη που κρίνουν ότι αντανακλά τη σύγχρονη ζωή ώστε να δημιουργήσουν ένα έργο βασισμένο σε αυτή. Όλες οι λέξεις που προκύπτουν φέρουν αρνητικό πρόσημο: Διαίρεση, Ιδεοληψία, Ακεφιά, Ψέμα, Εγωισμός, Υποκρισία, Σήψη, Εμμονή, Ταπείνωση και Οργή. Ο αρνητισμός τους, ωστόσο, αναιρείται, αφού το πρώτο γράμμα των επιλεγμένων λέξεων δημιουργεί τελικά μία ακροστιχίδα, η οποία αποτελεί τον τίτλο της έκθεσης, συνιστώντας ταυτόχρονα μία ευθεία πρόκληση προς το κοινό: «ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ».

Σάββατο και Κυριακή
4η έκθεση χειροποίητου «Handmade Dreams» στην Τεχνόπολη
Η αγαπημένη έκθεση χειροποίητου «Handmade Dreams» διοργανώνεται για 4η φορά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Νέοι Φούρνοι». Παλιοί και νέοι δημιουργοί δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού με το κοινό παρουσιάζοντας επιλεγμένα χειροποίητα είδη όπως ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη σπιτιού, εποχιακά, καλλυντικά, λικέρ και μαρμελάδες, βρεφικά & παιδικά είδη, παιχνίδια και πολλά άλλα.

ef5b0d90a25bbb6e3f65eeb458fe6c45 LSweet Lab με το Στέλιο Παρλιάρο στην Τεχνόπολη 
Το πιο γλυκό τριήμερο της χρονιάς έρχεται το Νοέμβριο και αναμένεται να προσελκύσει τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες λάτρεις της ζαχαροπλαστικής και τους φίλους των γλυκών πειρασμών. Το Sweet Lab 2014 και ο κορυφαίος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει πολλές από τις σημαντικές λεπτομέρειες της τέχνης, να γευθεί μοναδικές απολαύσεις και να ικανοποιήσει τα γλυκά πάθη του!

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Προμαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο ΜπενάκηΠρομαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη
Το Κτήριο οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Βένιας Δημητρακοπούλου, με τίτλο “Προμαχώνες”. Πρόκειται για μια μνημειακής κλίμακας γλυπτική εγκατάσταση κατασκευασμένη από σίδερο. Το έργο αναφέρεται σε μια οιονεί κατάσταση σύγκρουσης, στην κατάσταση επιφυλακής επί των επάλξεων, στην αντίσταση.

Εορταστικό bazaar στο ελληνικό Μουσείο Κοσμήματος
Το μοναδικό Μουσείο Κοσμήματος και Διακοσμητικών Τεχνών στην Ελλάδα και ένα από τα δύο στο είδος στον κόσμο, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (ΜΚΗΛ), κλείνοντας, φέτος, τα 20 χρόνια λειτουργίας του, διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, που στοχεύουν στην επιμόρφωση σχετικά με την ιστορία των διακοσμητικών τεχνών, αλλά και την ανάπτυξη χειροποίητων τεχνών, όπως το κόσμημα. Σε αυτό το πλαίσιο και όπως κάνει ανελλιπώς τα τελευταία 19 χρόνια, τέτοια εποχή, πριν τα Χριστούγεννα, με εποχιακό, αλλά και πολιτιστικό χαρακτήρα, το Μουσείο πραγματοποιεί τριήμερο bazaar, με τίτλο «Χειροτεχνίες και σύγχρονες ελληνικές δημιουργίες», από τις 14 έως και τις 16 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b