MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Vangelis of Cosmos

Να λοιπόν τι συμβαίνει:Μόλις λίγα μέτρα από εδώ που είμαι και γράφω τώρα, ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες όλων των εποχών, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, μπορεί ακριβώς αυτή τη στιγμή να αγναντεύει τη θάλασσα, ή τον θολό ορίζοντα, αυτό το σχετικά ζεστό και πολύ μουντό απόγευμα του Νοεμβρίου.Aπό τη Μαρία ΜαρκουλήΠηγή: Its my Blender

author-image Μαρία Μαρκουλή

Την ίδια στιγμή, τετρακόσια πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα από την Γη, κάπου περίπου στη μέση της απόστασης των τροχιών του Άρη και του Δία, το Διαστημόπλοιο Philae της Αποστολής Rosetta της ΕSA ακουμπάει μαλακά για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας σε επιφάνεια Κομήτη, του Κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko και στέλνει σε μας τις πρώτες εικόνες, ενώ «ακούει» μουσική-συνθέσεις του Vangelis.

Μέσα στο σύμπαν που δεν έχει όρια, υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία αναφοράς. Κοσμικά ραντεβού και ακριβείς συναντήσεις. Πανάκριβες συγκινήσεις. Ο Ρικ Ντέκαρντ περιπλανιέται κάπου εκεί έξω στους Γαλαξίες και πλανήτες παίρνουν φωτιά.

Η ESA-Εuropean Space Agency-που πέτυχε την κοσμοϊστορική επαφή του Philae με τον Κομήτη, «εκπέμπει» μοναδικά, ειδικά για την περίσταση γραμμένα, εμπνευσμένα από την Rosetta, τρία μουσικά θέματα του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Σε όλον τον κόσμο, στο αχανές Διάστημα. Τεντώνουμε τα αυτιά μας κι ακούμε. Ένα Παιδί της Αφροδίτης ανάμεσα στον Δία και τον Άρη,σε τροχιά.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b