MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Εκθέσεις, θεματικά πάρτι, γιορτή στους δρόμους του Ψυρρή, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Το Σαββατοκύριακο επιτέλους έφτασε και είναι για άλλη μια φορά γεμάτο με προτάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Επιλέξτε ανάλογα με τα γούστα σας και απολαύστε ένα διήμερο, εντελώς δωρεάν!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 8 Νοεμβρίου
Αίθουσα αναμονής στο Zp87
24h αναμονή. Τι? Γιατί? «Σε παρακαλώ, μικρέ, πέτα το πιστόλι.» « Γιατί, μου μένει ακόμη μια στο γεμιστήρα». Μουσικοθεατρικό έργο με τους: Αγλαΐα Παππά (φωνή), Απόστολο Καλτσά (ηλεκ.μπάσσο και effects), Jean-Philippe Carlot (φωνή και κείμενο).

Dirty Dancing πάρτι στο Drugstore 2
Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, το Drugstore 2 και η ομάδα μουσικού θεάτρου “On Stage” διοργανώνει θεματικό “dirty” πάρτι, γεμάτο χορό και μουσικές, εμπνευσμένες από την αγαπημένη ταινία.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου
yurrhΚυριακάτικη γιορτή στους δρόμους του Ψυρρή
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, η 1η Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή «Η παλιά πόλη», διοργανώνουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, τη Γιορτή Δρόμου Ψυρρή 2013, με στόχο την προβολή και ανάδειξη της περιοχής. Μια γιορτή των καλλιτεχνών που περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, συναυλίες από μουσικά σχήματα, θεατρικά δρώμενα και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά.

Irini Konstantinidi Jazz-bound duet
Ενα jazz-bound ντουέτο μεταξύ της vocalist Ειρήνης Κωνσταντινίδη και του κοντραμπασίστα Κωνσταντίνου Μάνου, με το οποίο αναδεικνύεται ο ήχος, ο λυρισμός, το interplay των δύο μουσικών και φανερώνεται η ευχαρίστηση για τη μουσική, που μοιράζονται επί σκηνής.

Σάββατο και Κυριακή
Δωρεάν ξεναγήσεις στις ομορφιές της Αθήναςcebdceb1cf85cf84ceb9cebacebf cebccebfcf85cf83ceb5ceb9cebf
Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου περιηγηθείτε στη γειτονιά του Ψυρρή και το Ναυτικό Μουσείο Πειραιά, ενώ την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, γνωρίστε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με τη βοήθεια των ξεναγών που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

8f0cd0a831aef76c3743a97774c08499 MΔιάψευσέ το: Έκθεση κόμικς στο metamatic:taf
Δέκα σχεδιαστές και τέσσερις σεναριογράφοι από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή των κόμικς βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρούσα κοινωνική συνθήκη και επιλέγουν μία λέξη που κρίνουν ότι αντανακλά τη σύγχρονη ζωή ώστε να δημιουργήσουν ένα έργο βασισμένο σε αυτή. Όλες οι λέξεις που προκύπτουν φέρουν αρνητικό πρόσημο: Διαίρεση, Ιδεοληψία, Ακεφιά, Ψέμα, Εγωισμός, Υποκρισία, Σήψη, Εμμονή, Ταπείνωση και Οργή. Ο αρνητισμός τους, ωστόσο, αναιρείται, αφού το πρώτο γράμμα των επιλεγμένων λέξεων δημιουργεί τελικά μία ακροστιχίδα, η οποία αποτελεί τον τίτλο της έκθεσης, συνιστώντας ταυτόχρονα μία ευθεία πρόκληση προς το κοινό: «ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ».

Προμαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη
Το Κτήριο οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Βένιας Δημητρακοπούλου, με τίτλο “Προμαχώνες”. Πρόκειται για μια μνημειακής κλίμακας γλυπτική εγκατάσταση κατασκευασμένη από σίδερο. Το έργο αναφέρεται σε μια οιονεί κατάσταση σύγκρουσης, στην κατάσταση επιφυλακής επί των επάλξεων, στην αντίσταση.

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b