MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παράταση παραστάσεων για τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ στο θέατρο Πάνθεον

Η «ηρωική κωμωδία» του Εντμόν Ροστάν «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» με την οποία εγκαινιάστηκε η νέα σεζόν στο θέατρο Πάνθεον συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μετάφραση της Λουΐζας Μητσάκου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Σμαράγδα Καρύδη και μαζί τους οι Κώστας Μπερικόπουλος και Γιώργος Παπαγεωργίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο “Σιρανό ντε Μπερζεράκ” θεωρείται ένα από πιο συναρπαστικά, και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, αριστουργηματική έκφανση του ρομαντισμού του 19ου αι., που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ.

Ο Σιρανό ντε Μπερζεράκ, αν και Γάλλος θεατρικός συγγραφέας που διακρίθηκε για το περίκομψο, εύθυμο ύφος του και τις παράξενες αφηγήσεις του περί φανταστικών ταξιδιών,-με αυτές έθετε υπό συζήτηση την αριστοτελική παράδοση-, έγινε διάσημος από την επιτυχημένη ηρωϊκή κωμωδία με τίτλο το όνομά του, που έγραψε ο Εντμόν Ροστάν και πρωτοπαίχθηκε στο Παρίσι το 1897.

Ο Ροστάν εμπνεύστηκε τον ήρωα αυτού του έξοχου θεατρικού του έργου από τον συγγραφέα, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσα αναφέρονται στο έργο δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικά περιστατικά της ζωής του Σιρανό ντε Μπερζεράκ.

Πρόκειται για μια ιστορία για την ομορφιά της ψυχής που μπορεί να νικήσει κάθε εξωτερική ατέλεια. Είναι μια περιπέτεια σ’έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και ευαισθησία, μ’έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες…

Πεντάπρακτο έργο, σε 15σύλλαβη ομοιοκατάληκτη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου, ο Σιρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Κακλέα ένα μεγάλο σκηνικό θέαμα με 48 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα, και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μέσα σε μια πληθώρα σκηνικών που εμπνέεται ο Μανόλης Παντελιδάκης, μεταφέροντας μας από αίθουσες θεάτρου και μυρωμένες αυλές σπιτιών ως μοναστήρια καπουτσίνων και αιματοβαμένα πεδία μαχών. Δραματουργική επεξεργασία είναι των Στρατή Πασχάλη και Γιάννη Κακλέα και τα κοστούμια της Εύας Νάθενα.


Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον ομότιτλο εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει. Η Σμαράγδα Καρύδη είναι η ωραία Ρωξάνη που αιχμαλωτίζει το ατίθασο πνεύμα του Συρανό, αλλά ερωτεύεται με τη βοήθεια των στίχων του, τον νεαρό Κριστιάν, ερμηνευμένο από τον Γιώργο Παπαγεωργίου. Πλάι τους ο Κώστας Μπερικόπουλος ως Λε Μπρε, και πλήθος ηθοποιών και χορευτών.

Στη σκηνή μαζί τους και η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρέα με τους μουσικούς της, θα συνοδεύει και θα σχολιάζει μουσικά ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως συνθέτης συναισθήματα και δράση, προσθέτοντας στη συγκίνηση, τον ηρωισμό και το χιούμορ που διαπνέουν το έργο.
Μαζί της οι μουσικοί: Γιώργος Σχοινάς (ακορντεόν), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο), Βασίλης Νιτσάκης (κοντραμπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα), Θοδωρής Ματούλας (άρπα)

Τιμές εισιτηρίων: 45, 40, 35, 30, 25, 20 & 15 ευρώ,
κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 20 ευρώ, (διατηρείται και η τιμή των 15 ευρώ),
Φοιτητικό & Ανέργων 15 ευρώ,
ΑμεΑ 30% έκπτωση έως δωρεάν (με σειρά προτεραιότητας),
20% έκπτωση για όλες τις ζώνες σε ομαδικά (άνω των 30 ατόμων),
20% έκπτωση για συνεργαζόμενους οργανισμούς,
Prive Suites (με wc) Πλατεία & Α θεωρείο: 40€/άτομο
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: suite 4 ατόμων/3+1 δώρο, 6 ατόμων/4+2 δώρο, 8 ατόμων/5+3 δώρο & Α θεωρείο sofa: 20€/άτομο (sofa 3 ατόμων/2+1 δώρο)

Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του θεάτρου Πάνθεον, Πειραιώς 166, τηλ. 210-34 71 111 Δευτ.- Κυρ. 10πμ-12μ.μ (μέσω πιστωτικής κάρτας), στο www.pantheontheater.gr & www.tickethour.gr στα καταστήματα της Vodafone & στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b