MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Με ένα διήμερο γεμάτο δράσεις, εκπτώσεις και εκδηλώσεις μας καλωσορίζει ο Νοέμβριος. Μετά τις βόλτες σας για ψώνια στα μαγαζιά, θυμηθείτε να αφήσετε το πορτοφόλι σας σπίτι, πριν κυκλοφορείσετε αεράτοι στους δρόμους της πόλης για να ακούσετε μουσικές, να δείτε ταινίες και επισκεφτείτε εκθέσεις και φεστιβάλ, εντελώς δωρεάν. Καλό μας μήνα και καλό Σαββατοκύριακο!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 1 Νοεμβρίου
Passport project στο Zp87
Η ξεχωριστή και πολυπράγμων performer Φένια Παπαδόδημα συναντά τον αργεντίνο δεξιοτέχνη Roman Gomez σε πιάνο, κιθάρα και μπαντονεόν.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου
ateΕπισκέψεις σε 18 Μικρά Μουσεία της Αθήνας παρέα με τους atenistas
Ξεναγήσεις, διαδραστικά εκθέματα, προβολές video, δράσεις για παιδιά και οικογένειες, εκπαιδευτικά προγράμματα, διήγηση προσωπικών βιωμάτων και εργαστήρια σε μικρά μουσεία της πόλης. Το OpenWalkAthens είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν πτυχές της πόλης, της ιστορίας της και των ανθρώπων της.

Σάββατο και Κυριακή
Δωρεάν ξεναγήσεις στις ομορφιές της Αθήνας
Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου περιηγηθείτε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ την Κυριακή 2 Νοεμβρίου γνωρίστε τους δρόμους του Κεραμεικού αλλά και την ιστορική ακαδημία Πλάτωνος με τη βοήθεια των ξεναγών που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Vinyl is back – Η γιορτή του βινυλίου επιστρέφει στην Τεχνόποληa1f66929bdc9aebc1ea13cc47e11ec45 L
Το “Vinyl is back”, έχοντας πλέον καταξιωθεί ως το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη μουσική και τον ιδιαίτερο ήχο των δίσκων βινυλίου, επανέρχεται για μια ακόμη φορά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Το Vinyl is back ο πιο πετυχημένος θεσμός για το βινύλιο, μας επισημαίνει ότι όσο και αν έχει αλλάξει η καθημερινότητα και η ίδια η ζωή για πολλούς ανθρώπους, υπάρχει κάτι μέσα μας που δεν αλλάζει με τίποτα. Η αγάπη μας για την μουσική, η αγάπη μας για τα βινύλια, το πιστότερο μέσο ακρόασης που μας οδηγεί κάπου πέρα από την μονοτονία και την απρόσωπη λάμψη της οθόνης του υπολογιστή μας.

8f0cd0a831aef76c3743a97774c08499 MΔιάψευσέ το: Έκθεση κόμικς στο metamatic:taf
Δέκα σχεδιαστές και τέσσερις σεναριογράφοι από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή των κόμικς βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρούσα κοινωνική συνθήκη και επιλέγουν μία λέξη που κρίνουν ότι αντανακλά τη σύγχρονη ζωή ώστε να δημιουργήσουν ένα έργο βασισμένο σε αυτή. Όλες οι λέξεις που προκύπτουν φέρουν αρνητικό πρόσημο: Διαίρεση, Ιδεοληψία, Ακεφιά, Ψέμα, Εγωισμός, Υποκρισία, Σήψη, Εμμονή, Ταπείνωση και Οργή. Ο αρνητισμός τους, ωστόσο, αναιρείται, αφού το πρώτο γράμμα των επιλεγμένων λέξεων δημιουργεί τελικά μία ακροστιχίδα, η οποία αποτελεί τον τίτλο της έκθεσης, συνιστώντας ταυτόχρονα μία ευθεία πρόκληση προς το κοινό: «ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ».

Κινηματογραφικές προβολές στην Καλλιθέα
Ενδιαφέρουσες ταινίες, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο παρουσιάζει για άλλο ένα Σαββατοκύριακο ο κινηματογράφος Καλυψώ. Παρακολουθήστε την ταινία «Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» που αφηγείται τέσσερις ερωτικές ιστορίες με φόντο μια εγκυμοσύνη, οι οποίες εξελίσσονται και διασταυρώνονται δραματικά στη σημερινή Αθήνα. Μπορείτε ακόμη να επιλέξτε την παρέα των παιδιών σας στην ταινία «AZUR & ASMAR».

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b