MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός την Κυριακή!

Το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας διοργανώνει και φέτος τον 5ο πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014. Η φετινή εκδήλωση έχει θέμα «Θηλασμός: Οφέλη για μια ζωή!».

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής συμμετέχει και φέτος δυναμικά με διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου (10:00-14:00) θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ ημερίδα ενημέρωσης θηλασμού 2014 – «Θηλασμός: Ασπίδα για μια ζωή!». Ένα ταξίδι από την αρχή της γέννησης ενός νέου ανθρώπου, μέχρι την νηπιακή ηλικία και τη συνέχιση του θηλασμού για όσο καιρό το επιθυμεί η μοναδική δυάδα μαμά – μωρό/παιδί, στην οποία θα μιλήσουν επιστήμονες υγείας, νομικοί και παιδαγωγοί.

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 11 π.μ στο Ζάππειο είναι καλεσμένοι όλοι όσοι υποστηρίζουν τον μητρικό θηλασμό για να ενημερωθούν και να γιορτάσουν την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Ειδικότερα, όμως, είναι καλεσμένες όσες γυναίκες θηλάζουν μαζί με τα μωράκια τους για να τα θηλάσουν εκεί. Γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν όσοι θηλάζουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις.

Για την Αττική την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η “Αττική: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας” με την συνεργασία του “Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας”.

Σε αυτή τη γιορτή δίνεται η αφορμή σε όλες τις μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος της εκδήλωσης, αλλά και του δικτύου είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b