MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
15
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Βάρβαρο” και “σχιζοφρενή” χαρακτηρίζει το Μωυσή ο Christian Bale!

Συνήθως, οι ηθοποιοί προσπαθούν να βρίσκουν κάποια θετικά στοιχεία, όταν μιλούν για τους ρόλους που ερμηνεύουν. Ο Christian Bale, όμως, ο οποίος ερμηνεύει τον Μωυσή στην ταινία του Ridley Scott “Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες”, κάνει το εντελώς αντίθετο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο γνωστός ηθοποιός είναι καταπέλτης εναντίον του Μωυσή, καθώς τον χαρακτηρίζει βάρβαρο και σχιζοφρενή. “Θεωρώ ότι ο άνθρωπος ήταν κατά πάσα πιθανότητα σχιζοφρενής κι ένα από τα πιο βάρβαρα υποκείμενα, για τα οποία έχω διαβάσει στη ζωή μου” δήλωσε ο Bale, αναφερόμενος στον Μωυσή, μπροστά σε μία ομάδα δημοσιογράφων από πολλές χώρες στο Λος Άντζελες.

Οι δηλώσεις αυτές του Bale έχουν θορυβήσει αρκετές χριστιανικές ομάδες στην Αμερική, οι οποίες φοβούνται ότι η ταινία δεν θα ακολουθήσει πιστά τα γραφόμενα της Βίβλου. Τονίζουν, μάλιστα, ότι με το να χαρακτηρίζει το Μωυσή μία από τις πιο βάρβαρες μορφές της ιστορίας, ο πρωταγωνιστής της ταινίας αποξενώνεται από την πλειονότητα του κοινού, που θα ήθελε να προσελκύσει.

 Εξίσου με αυτά που είπε ο Christian Bale, οι συγκεκριμένοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί κι από το γεγονός ότι ο Ridley Scott δήλωσε στο Entertainment Weekly ότι ούτε ο Μωυσής, ούτε ο Θεός θα ανοίξουν στα δύο την Ερυθρά Θάλασσα, αλλά αυτό θα οφείλεται σε έναν σεισμό. 

Οι ίδιοι κύκλοι είχαν εκδηλώσει αντίστοιχες αντιδράσεις για την ταινία “Νώε” του Darren Arronofsky, η οποία επίσης εμφάνισε αρκετές παρεκκλίσεις από τα γραφόμενα στην Βίβλο. Μάλιστα, θεωρούν ότι (δικές τους) δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το μεγαλύτερο ποσοστό του αμερικανικού κοινού (68%) δεν σκοπεύει να δει μία ταινία που δεν ακολουθεί πιστά τα γεγονότα που περιγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη. Πάντως, το πείραμα με τον “Νώε”, ο οποίος κόστισε 125 εκατ. δολάρια, έκανε εισπράξεις 352 εκατ. δολαρίων, δεν πήγε καθόλου άσχημα στο Box Office. 

“Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες” θα έρθει στην Ελλάδα στις 11 Δεκεμβρίου

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Η ομάδα Contratiempo ωριμάζει ανεβάζοντας τον «Έμπορο της Βενετίας»
Art & Culture
Η οδύνη και η ομορφιά της δημιουργίας μέσα από το βλέμμα της Juliette Binoche
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση: Άνοιξαν οι αιτήσεις εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το 2026-2027
Επίκαιρα
Κυκλάδες: Στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Γερμανούς – Ποια νησιά ξεχωρίζουν
Επίκαιρα
Μετρό: Κλείνει σήμερα το απόγευμα ο σταθμός Σύνταγμα
Art & Culture
Υπάρχουν τέχνες που πεθαίνουν; H Juliette Binoche μάς έδωσε την καλύτερη απάντηση
Επίκαιρα
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα τιμηθεί με Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας
Art & Culture
Ας είναι η νοσταλγία εκείνη που θα μας “σκοτώσει”: Οι μέρες μας στο 28ο ΦΝΘ
Επίκαιρα
Νέα έρευνα: Στη στέγαση πηγαίνει το 34% του εισοδήματος των Ελλήνων
Επίκαιρα
Έρευνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: 9 στους 10 Έλληνες τάσσονται υπέρ των περιορισμών
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες»
Art & Culture
Ο Γιώργος Λάνθιμος, αν άντεχε, θα φωτογράφιζε στη Γάζα