MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
12
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρίστε τα μαλλιά σας για να φτιαχτούν περούκες για καρκινοπαθή παιδιά!

Την προώθηση της ιδέας ξεκίνησε μια 24χρονη φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη πριν από λίγους μήνες. Ο λόγος για τη Μελίνα Κωνσταντινίδη που έστειλε τα μαλλιά της σε διεθνείς οργανισμούς που κατασκευάζουν και δωρίζουν περούκες σε παιδιά με καρκίνο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

“Όταν έκοψα και έδωσα η ίδια τα μαλλιά μου, αποφάσισα να ενημερώσω όσους περισσότερους μπορώ γι’ αυτή τη διαδικασία και έτσι δημιούργησα τη σελίδα στο facebook: Δωρεά μαλλιών – Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις, χωρίς να αντιπροσωπεύω κάποιο οργανισμό”, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 24χρονη σπουδάστρια μαγειρικής Μελίνα Κωνσταντινίδη. Στην σπουδαία πρωτοβουλία μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε κόβει τα μακριά μαλλιά του, αρκεί να τα στείλει στους οργανισμούς που εδρεύουν στις ΗΠΑ, «Children with Loss Hair» και «Wigs for Kids» οι οποίοι δημιουργούν στη συνέχεια περούκες που δωρίζουν σε άτομα κάτω των 21 ετών.

konstantinidh

“Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες προϋποθέσεις δωρεάς”, όπως διευκρινίζει η κ. Κωνσταντινίδη, ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος είναι καθαρά ενημερωτικός: “Δεν αναλαμβάνω να στείλω εγώ τα μαλλιά, αλλά προσπαθώ να ενημερώσω για τον τρόπο που μπορεί να το κάνει ο καθένας”.

Οι προϋποθέσεις για να μπορέσετε να προσφέρετε, δωρίζοντας τα μαλλιά σας είναι:
1. Να είναι στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα αλλά σε καλή κατάσταση, δηλαδή όχι καμμένα και ταλαιπωρημένα.
2. Να έχουν μήκος τουλάχιστον 8 ίντσες δηλαδή περίπου 22 εκατοστά και μεγαλύτερο.
3. Να σταλούν στεγνά καθώς μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά.
4. Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά ενώ είναι αποδεκτές ακόμα και οι φυλαγμένες… κοτσίδες της γιαγιάς αφού τα μαλλιά έχουν την ιδιότητα να μην φθείρονται στο χρόνο.

“Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις γυναίκες που έχουν κρατήσει τις κοτσίδες των μανάδων τους ή των γιαγιάδων, να συγκινούνται από την προσπάθεια αυτή και να τις δωρίζουν για να δημιουργηθούν περούκες”, σχολιάζει η κ. Κωνσταντινίδη, η οποία υπολογίζει ότι περίπου 100 άτομα από όλη την Ελλάδα έχουν ανταποκριθεί στην καμπάνια και έχουν ήδη δωρίσει τα μαλλιά τους, αφού πρώτα επικοινώνησαν μαζί της.

Στόχος της νεαρής φοιτήτριας, η οποία έχει συνεργάτες τον κομμωτή Σωτήρη Βασίλα και τη γραφίστρια Μάγδα Ανδρεάδου, είναι να δημιουργηθεί ένας αντίστοιχος οργανισμός στην Ελλάδα, προκειμένου να κατασκευάζονται στη χώρα μας οι περούκες και να δωρίζονται στη συνέχεια σε καρκινοπαθή παιδιά. “Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου σε 3 εταιρείες δημιουργίας περούκας στην Ελλάδα, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής διάθεση συνεργασίας προκειμένου τα μαλλιά να μην αποστέλλονται στην Αμερική αλλά να κατασκευάζονται και να διατίθενται εδώ οι περούκες” αναφέρει με παράπονο, η 24χρονη, η οποία όμως δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθειά της. 

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Το Νότιο Αιγαίο η Περιφέρεια με τη μεγαλύτερη τουριστική απόδοση στην Ελλάδα το 2025
Επίκαιρα
Ξεκινούν οι εκπτώσεις: Προβληματισμός για το θεσμικό πλαίσιο για τις προσφορές
Αφιέρωμα
Δέκα χρόνια χωρίς τον David Bowie: Η παράξενη «αθανασία» του Starman
Art & Culture
Τα sos της Τέχνης που θα δούμε στην Ευρώπη το ’26
Επίκαιρα
Έρευνα: 6 στους 10 Έλληνες εξακολουθούν να μην αποταμιεύουν για τη σύνταξή τους
Επίκαιρα
«Χειρόφρενο» τραβούν τα ταξί: 48ωρη απεργία στην Αττική
Art & Culture
Η ΚΟΑ στην ψηφιακή εποχή
Επίκαιρα
Η Warner Bros απορρίπτει την προσφορά της Paramount: Το Διοικητικό Συμβούλιο επιλέγει Netflix
Επίκαιρα
Νέοι μισθοί με βάση τον ΑΜΚΑ: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν
Επίκαιρα
Κακοκαιρία: Κόκκινος συναγερμός για ισχυρές καταιγίδες – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμύρες
Επίκαιρα
Σε απεργία από σήμερα οι λαϊκές αγορές – Τα αιτήματα παραγωγών και πωλητών
Αφιέρωμα
26 μεγάλες συναυλίες που περιμένουμε το 2026