MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
27
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρίστε τα μαλλιά σας για να φτιαχτούν περούκες για καρκινοπαθή παιδιά!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Την προώθηση της ιδέας ξεκίνησε μια 24χρονη φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη πριν από λίγους μήνες. Ο λόγος για τη Μελίνα Κωνσταντινίδη που έστειλε τα μαλλιά της σε διεθνείς οργανισμούς που κατασκευάζουν και δωρίζουν περούκες σε παιδιά με καρκίνο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

“Όταν έκοψα και έδωσα η ίδια τα μαλλιά μου, αποφάσισα να ενημερώσω όσους περισσότερους μπορώ γι’ αυτή τη διαδικασία και έτσι δημιούργησα τη σελίδα στο facebook: Δωρεά μαλλιών – Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις, χωρίς να αντιπροσωπεύω κάποιο οργανισμό”, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 24χρονη σπουδάστρια μαγειρικής Μελίνα Κωνσταντινίδη. Στην σπουδαία πρωτοβουλία μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε κόβει τα μακριά μαλλιά του, αρκεί να τα στείλει στους οργανισμούς που εδρεύουν στις ΗΠΑ, «Children with Loss Hair» και «Wigs for Kids» οι οποίοι δημιουργούν στη συνέχεια περούκες που δωρίζουν σε άτομα κάτω των 21 ετών.

konstantinidh

“Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες προϋποθέσεις δωρεάς”, όπως διευκρινίζει η κ. Κωνσταντινίδη, ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος είναι καθαρά ενημερωτικός: “Δεν αναλαμβάνω να στείλω εγώ τα μαλλιά, αλλά προσπαθώ να ενημερώσω για τον τρόπο που μπορεί να το κάνει ο καθένας”.

Οι προϋποθέσεις για να μπορέσετε να προσφέρετε, δωρίζοντας τα μαλλιά σας είναι:
1. Να είναι στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα αλλά σε καλή κατάσταση, δηλαδή όχι καμμένα και ταλαιπωρημένα.
2. Να έχουν μήκος τουλάχιστον 8 ίντσες δηλαδή περίπου 22 εκατοστά και μεγαλύτερο.
3. Να σταλούν στεγνά καθώς μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά.
4. Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά ενώ είναι αποδεκτές ακόμα και οι φυλαγμένες… κοτσίδες της γιαγιάς αφού τα μαλλιά έχουν την ιδιότητα να μην φθείρονται στο χρόνο.

“Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις γυναίκες που έχουν κρατήσει τις κοτσίδες των μανάδων τους ή των γιαγιάδων, να συγκινούνται από την προσπάθεια αυτή και να τις δωρίζουν για να δημιουργηθούν περούκες”, σχολιάζει η κ. Κωνσταντινίδη, η οποία υπολογίζει ότι περίπου 100 άτομα από όλη την Ελλάδα έχουν ανταποκριθεί στην καμπάνια και έχουν ήδη δωρίσει τα μαλλιά τους, αφού πρώτα επικοινώνησαν μαζί της.

Στόχος της νεαρής φοιτήτριας, η οποία έχει συνεργάτες τον κομμωτή Σωτήρη Βασίλα και τη γραφίστρια Μάγδα Ανδρεάδου, είναι να δημιουργηθεί ένας αντίστοιχος οργανισμός στην Ελλάδα, προκειμένου να κατασκευάζονται στη χώρα μας οι περούκες και να δωρίζονται στη συνέχεια σε καρκινοπαθή παιδιά. “Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου σε 3 εταιρείες δημιουργίας περούκας στην Ελλάδα, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής διάθεση συνεργασίας προκειμένου τα μαλλιά να μην αποστέλλονται στην Αμερική αλλά να κατασκευάζονται και να διατίθενται εδώ οι περούκες” αναφέρει με παράπονο, η 24χρονη, η οποία όμως δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθειά της. 

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Αφιέρωμα
«Μόνο Meiden!»: Η περηφάνεια του να γιορτάζεις την μεϊντενική σου υπόσταση
Art & Culture
10 νέοι ηθοποιοί ξανακοιτούν την παράδοση χωρίς εξιδανικεύσεις
Art & Culture
Η Callas αποκαλύπτεται μέσα από τα κουστούμια του «Maria»
Αφιέρωμα
10+1 «ύμνοι» των Pet Shop Boys που θα ακούσουμε live στο Release Athens 2026
Art & Culture
Το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου καινοτομεί: επτά λόγοι
Επίκαιρα
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί κατά της χρήσης του AI: «Ένας σύγχρονος Πύργος της Βαβέλ»
Επίκαιρα
Στο «κόκκινο» τα καύσιμα πριν το τριήμερο – Τι θα γίνει με την επιδότηση
Art & Culture
Τι θα παρουσιάσει η Εθνική Λυρική Σκηνή τον χειμώνα 2026-2027
Επίκαιρα
Ανακαινίζω 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιες κατοικίες αφορά
Επίκαιρα
Πανελλήνιες 2026: Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις – Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Αφιέρωμα
Ο απόλυτος οδηγός για το Release Athens 2026: Οι συναυλίες που δεν θα χάσεις αυτό το καλοκαίρι
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Δεμένοι πισθάγκωνα, θεσμικά ακάλυπτοι και με νέο κόμμα στην αναμονή