MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μπαγκλαντές: Ένας νέος χώρος τέχνης και συναντήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Το Μπαγκλαντές είναι ένα υπόγειο στην οδό Χαλκοκονδύλη 35, πίσω από την Ομόνοια, σε μια δύσκολη και υποβαθμισμένη περιοχή, στην καρδιά της Αθήνας. Ένας νέος χώρος, αφιερωμένος στις παραστατικές τέχνες. Τρεις φίλοι -σκηνοθέτες και ηθοποιοί- η Βάσω Καμαράτου, ο Κώστας Κουτσολέλος και ο Βασίλης Νούλας, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα εγχείρημα αυτοδιαχείρισης ενός χώρου ανοιχτού στον πειραματισμό, την τόλμη, την καλλιτεχνική ελευθερία.

Monopoli Team

Μακριά από τις «εκ των άνω» λογικές gentrification μεγάλης ή μικρής κλίμακας που κατά καιρούς επιχειρούνται στο πολύπαθο κέντρο της πόλης από διάφορους φορείς, η ανάγκη των ανθρώπων του Μπαγκλαντές έγκειται απλά στο να υπάρχουν, να κάνουν βόλτες, να βρίσκονται και να δημιουργούν στο μητροπολιτικό κέντρο, διότι αυτό πάντα αποτελούσε και αποτελεί την κύρια πηγή της έμπνευσής τους.

Το Μπαγκλαντές έχει ήδη μια μικρή χαρακτηριστική ιστορία: για κάποιο διάστημα μαζεύονταν εκεί μέλη της μπαγκλαντεσιανής κοινότητας της Αθήνας και οργάνωναν εκδηλώσεις, κυρίως έπαιζαν μουσική και τραγούδια από τον τόπο τους. Τα ίχνη τους (αφίσες, μικρές αρχιτεκτονικές επεμβάσεις) διατηρούνται ακόμη στο χώρο και είναι αυτά που οδήγησαν στην επιλογή του ονόματος.

Έχοντας πίσω τους την εμπειρία του Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ (ο Κώστας Κουτσολέλος και ο Βασίλης Νούλας είναι μέλη της Κίνησης Μαβίλη, της ομάδας που ξεκίνησε την ενεργοποίηση του ΕΜΠΡΟΣ το 2011, και η Βάσω Καμαράτου ήταν εξ αρχής αρωγός και συνοδοιπόρος στην περιπέτεια του ΕΜΠΡΟΣ) εγκαινιάζουν τώρα με ενθουσιασμό το νέο τους πείραμα συνεργασίας – αυτοδιαχείρισης – δημιουργίας, που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ζωντανό εναλλακτικό πόλο συσπείρωσης γύρω από την περφόρμανς.

Το Μπαγκλαντές ανοίγει την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 με τις «Ωδές στον πρίγκιπα», μια περφόρμανς από την ομάδα NovaMelancholia.

Μπαγκλαντές
Χαλκοκονδύλη 35, 6985790834

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
SNF Nostos 2026: Συναυλίες, θέατρο, τέχνες, αθλητισμός και ανοιχτές δράσεις σε όλη την Ελλάδα
Εικαστικά
Θέατρο της Οδού Κυκλάδων: Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννησή του
Εκδηλώσεις
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2025 σε μουσεία του ΟΠΑΝΔΑ
Εκδηλώσεις
Ο Ludovico Einaudi στο Καλλιμάρμαρο, Οι Septicflesh και ΚΟΑ στο Ηρώδειο - Όλα όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το NTlive στο Μέγαρο με το «Λεωφορείον ο Πόθος», το Athens Baroque Festival 2025 ξεκινάει - Όλα όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Ιστορικός περίπατος σε κτήρια-σταθμούς για την ιστορία της
Cine News
Με Τα Μάτια Ανοιχτά: Το 10ο αφιέρωμα για το ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Ταινιοθήκη
Εικαστικά
Αρχαία Ελλάδα: Το μεγάλο θεματικό πάρκο για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό “πάει” Θεσσαλονίκη
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Η Λέσχη ανάγνωσης για ενηλίκους τον Οκτώβριο διαδικτυακά και με φυσική παρουσία
Εκδηλώσεις
Το Relic του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Πτι Παλαί, ο Jordi Savall στο Ηρώδειο – Όλα όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
“Plot Twist, Beyond Sixth Sense” στο 66ο ΦΚΘ: Αφιέρωμα σε ένα από τα πιο σπουδαία ευρήματα στο σινεμά
Cine News
6o Kinofest: Το θερινό open air φεστιβάλ γερμανόφωνου κινηματογράφου επιστρέφει στην Πάτρα