MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Φεστιβάλ στους δρόμους της πόλης, ξεχωριστές μουσικές εμπειρίες όπερας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, παραμύθια για μικρούς και μεγάλους και ένας “σωστός” θεατρικός μαραθώνιος. Αυτά και άλλα πολλά εντελώς δωρεάν θεάματα, περιμένουν όσους αγαπούν την τέχνη αυτό το Σαββατοκύριακο. Αξίζει να τα χάσετε;

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 11 Οκτωβρίου
Παραμύθια στο Zp87
Παραμυθιάδα Παραμυθούδες και παραμυθάδες από τα πέρατα του λεκανοπεδίου, και από ακόμη παραπέρα, καταφτάνουν με τα ξόρκια τους και τα παγανά τους. Εδώ θα σας περιμένουν για μια βραδιά-ποταμό, μια βραδιά-έπος, μια βραδιά-μην είχε ξημερώσει, με μάγισσες και νεράιδες, παλικάρια και τεμπέληδες, δράκους, αστέρια, στοιχειά, σοφούς και όχι τόσο. Ελάτε να ακούσετε όσο αντέχετε…

kallas38ο Grand Prix Μαρία Κάλλας
Η Εθνική Λυρική Σκηνή φιλοξενεί τον πιο δύσκολο παγκοσμίως διαγωνισμό, αφιερωμένο στη μεγάλη Μαρία Κάλλας. Το θέατρο Ολυμπία υποδέχεται νέους τραγουδιστές της Όπερας από όλο τον κόσμο αλλά και το αθηναϊκό φιλόμουσο κοινό.

Κυριακή 12 Οκτωβρίου
Syn Praxis: Ένας θεατρικός Μαραθώνιος με 6 παραστάσεις σε 12 ώρες
Μία μεγάλη θεατρική γιορτή ετοιμάζεται στην Αθήνα. Γνωστοί καλλιτέχνες – υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν έναν μαραθώνιο θεάτρου και χορού πολλών… πράξεων, από τις 10:30 το πρωί της Κυριακής 12 Οκτωβρίου έως τις 10:30 το βράδυ. Με παιδικές παραστάσεις, με παραστάσεις από και για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και με «ιδιωτικές» παραστάσεις των 7 ατόμων, το φεστιβάλ υπόσχεται μία πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών προσφέροντας διαδραστικές εμπειρίες στους θεατές μέσα από τη συμμετοχή τους.

Σάββατο και Κυριακή
ξεναγησειςΔωρεάν ξεναγήσεις στις ομορφιές της Αθήνας
Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου περιηγηθείτε στην οδό Αιόλου και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, βολτάρετε στα μνημεία της Πλάκας (Ροδακιό, Μέγα Μοναστήρι, Βλασαρού) παρέα με έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Ιστορίες μέσα από τα καπέλο στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας
Τρεις Μυστικοί Ταξιδευτές γυρίζουν από τόπο σε τόπο σώζοντας ιστορίες και παραμύθια από τη λήθη και σας παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση «Ιστορίες… μέσα από το Καπέλο».

Tο μικρό Παρίσι των Αθηνών
Το «μικρό Παρίσι των Αθηνών 2014», 100 χρόνια μετά από την έναρξη του 1ο παγκόσμιου πολέμου ανασκαλίζει την belle époque και την αδυναμία της να αποτρέψει τον πόλεμο. Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» διεξάγεται στην Αθήνα, στην ευρύτερη γειτονιά του κέντρου κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη και την πλατεία Καραϊσκάκη, ως τον σταθμό Λαρίσσης, όπου πολλοί δρόµοι έχουν γαλλικά ονόµατα. Εκεί συναντιώνται, εδώ και χρόνια, ο αθηναϊκός αστικός πολιτισµός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των µεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών.

12 Εικαστικοί συνομιλούν με 12 Ποιητές στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»meli
Δώδεκα καταξιωμένοι εικαστικοί με μακρόχρονη παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα, συνομιλούν με 12 καταξιωμένους ποιητές, που οι πρώτοι έχουν επιλέξει, είτε γιατί οι στίχοι τους αποτέλεσαν το εναρκτήριο λάκτισμα για τα δημιουργήματά τους, είτε γιατί ανακάλυψαν εκ των υστέρων σε αυτούς εκλεκτικές πνευματικές συγγένειες.

stigmesΣτιγµές και όψεις του Στάθη Ανδρουτσάκη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Στο αίθριο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσιάζεται, από τις 26 Αυγούστου έως και τις 28 Οκτωβρίου, η έκθεση του εικαστικού Στάθη Ανδρουτσάκη, µε τίτλο «Στιγµές και όψεις». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα του (λάδια και χαρακτικά) που αποτυπώνουν στιγµές και όψεις από τοπία στην Ελλάδα, καθώς και από εργοστασιακούς χώρους. Στη σειρά των έργων µε θέµα τους εργοστασιακούς χώρους, ο Ανδρουτσάκης αναζητά στη σιωπή των εγκαταλειµµένων εργοστασίων τα χνάρια του χρόνου, αποκαλύπτοντας µέσα από τα χαλάσµατα ό,τι διαφεύγει ως εικόνα και αίσθηµα. Οι ανθρώπινες µορφές που παρουσιάζονται µέσα στα ερείπια υποδηλώνουν τη φθορά, αλλά και ταυτόχρονα την αναγέννηση, έναν υπαινιγµό του έρωτα και του θανάτου.

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b