MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Ξεναγηθείτε στην Αθήνα, χορέψτε σε ρυθμούς jazz, μάθετε τι είναι το χειροποίητο-ανακυκλώσιμο θεάτρο ή απλώς επισκφτείτε εκθέσεις. Το Σαββατοκύριακο υπόσχεται ότι θα περάσετε καλά, μα κυρίως ότι… θα την βγάλετε free!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 4 Οκτωβρίου
Kostas Patsiotis Trio στο Zp87
Ο κοντραμπασίστας Κώστας Πατσιώτης ξεκινά έναν κύκλο συναυλιών, με πρώτο σταθμό το Zp87, λίγο καιρό πριν μπει στο στούντιο για να ηχογραφήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Το τρίο θα παρουσιάσει πρωτότυπες Jazz συνθέσεις και διασκευές σε μοντέρνο ύφος. Μαζί του, δύο εξαιρετικοί μουσικοί της αθηναϊκής jazz σκηνής. 

Κυριακή 5 Οκτωβρίου
ξεναγησειςΔωρεάν ξεναγήσεις στις ομορφιές της Αθήνας
Την Κυριακή 05 Οκτωβρίου, περιηγηθείτε στην Αρχαία Αγορά, στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Σάββατο και Κυριακή
2o Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρουrecycles
Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας ανεξάρτητων παραγωγών στο 1st Handmade and Recycled Theater Festival τον Οκτώβριο του 2013, τώρα έρχεται η δεύτερη εκδοχή μιας μεγαλύτερης καλλιτεχνικής συσπείρωσης, όπου στόχο έχει να προβάλει παραστάσεις και συμμετοχές οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από την ιδιότητα του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου. Στο 2nd handmade and recycled theater festival ομάδες και δημιουργοί καλούνται να αναδείξουν τη δουλειά τους και να έρθουν σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες που έχουν κοινό τρόπο σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας.

kallas38ο Grand Prix Μαρία Κάλλας
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί το Σαββατοκύριακο, τον πιο δύσκολο παγκοσμίως διαγωνισμό, αφιερωμένο στη μεγάλη Μαρία Κάλλας και υποδέχεται νέους τραγουδιστές της Όπερας από όλο τον κόσμο και το φιλόμουσο κοινό.

Στιγµές και όψεις του Στάθη Ανδρουτσάκη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείοstigmes
Στο αίθριο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσιάζεται, από τις 26 Αυγούστου έως και τις 28 Οκτωβρίου, η έκθεση του εικαστικού Στάθη Ανδρουτσάκη, µε τίτλο «Στιγµές και όψεις». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα του (λάδια και χαρακτικά) που αποτυπώνουν στιγµές και όψεις από τοπία στην Ελλάδα, καθώς και από εργοστασιακούς χώρους. Στη σειρά των έργων µε θέµα τους εργοστασιακούς χώρους, ο Ανδρουτσάκης αναζητά στη σιωπή των εγκαταλειµµένων εργοστασίων τα χνάρια του χρόνου, αποκαλύπτοντας µέσα από τα χαλάσµατα ό,τι διαφεύγει ως εικόνα και αίσθηµα. Οι ανθρώπινες µορφές που παρουσιάζονται µέσα στα ερείπια υποδηλώνουν τη φθορά, αλλά και ταυτόχρονα την αναγέννηση, έναν υπαινιγµό του έρωτα και του θανάτου.
 
 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b