MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μάθημα μαγειρικής στο δρόμο, στο εστιατόριο Μεζέ Μαζί της Σύρου

Το εστιατόριο ΜΕΖΕ ΜΑΖΙ αλλάζει το όνομά του. Γίνεται ΜΑΖΙ και μας προσκαλεί να κλείσουμε ΜΑΖΙ το καλοκαίρι με ένα υπαίθριο μάθημα μαγειρικής στις 6 Οκτωβρίου στις 17:30, στον πεζόδρομο μπροστά από το εστιατόριο στο στενό του “Κορρέ” (Λεωτσάκου 2). Από τις 16 Οκτωβρίου, το ΜΑΖΙ επιστρέφει στον εσωτερικό του χώρο.

Monopoli Team

Η μαγείρισσα του ΜΕΖΕ ΜΑΖΙ, Μαρία Κρινά, θα παρουσιάσει 3 πιάτα που θα ετοιμάσουν όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτό το ανοιχτό εργαστήριο με τη βοήθεια και τις υποδείξεις της. Πιάτα χορτοφαγικά, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές με υλικά που βρίσκονται εύκολα σε κάθε κουζίνα κατάλληλα για το καθημερινό τραπέζι. Θα μιλήσει για την ιστορία των συνταγών, τις παραλλαγές τους και τις ιδιότητες κάποιων από τα συστατικά τους. Κι όταν όλα ετοιμαστούν, η ομάδα του ΜΕΖΕ ΜΑΖΙ θα αναλάβει το ψήσιμο για να τα δοκιμάσουμε όλοι ΜΑΖΙ και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο ταξίδι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
τηλ: 22810-88811 μετά τις 19.00 και 6940 108 628

ΜΑΡΙΑ ΚΡΙΝΑ
Η Μαρία Κρινά γεννήθηκε στην Πάτρα και εργάζεται σαν αρχιμαγείρισσα και υπεύθυνη κουζίνας από το 1998. Είναι ειδικευμένη στην ελληνική κουζίνα και έχει με τα χρόνια αποκτήσει βαθιά γνώση της φιλοσοφίας, των τεχνικών και της ιστορίας της.
Στην Σύρο ανέλαβε τον Μάιο του 2013 την κουζίνα της ταβέρνας “Αμπέλα” και εργάστηκε εκεί μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2013. Τον Απρίλιο του 2014, στο κέντρο χορού “ακροποδητί,” έκανε το πρώτο της σεμινάριο μαγειρικής στην Σύρο με θέμα “σαλάτες με βότανα και άγρια χόρτα του νησιού” με μεγάλη συμμετοχή. Από τον Ιούνιο του 2014 έχει αναλάβει την κουζίνα του εστιατορίου MΕΖΕ ΜΑΖΙ στην Ερμούπολη, Σύρου. Στο MΕΖΕ ΜΑΖΙ κάθε μενού είναι ένα ιδιαίτερο γευστικό ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας με πιάτα δημιουργικής Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας με έμφαση στην κουζίνα των Κυκλάδων και την χρήση ντόπιων υλικών από μικρούς παραγωγούς.
Μία από τις βασικές της δραστηριότητες, εκτός από τη δημιουργία και επιμέλεια μενού, είναι τα μαθήματα και σεμινάρια μαγειρικής με βάση την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα.
Στην αλλαγή νοοτροπίας στην διατροφή, καίριο θέμα για την ίδια, ελπίζει να συνεισφέρει με τα μαθήματά της και την εργασία της στο MΕΖΕ ΜΑΖΙ, όπου έχει τη μεγάλη τύχη να μοιράζεται το όραμά της για τη γαστρονομία με την ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Υβόννη Χαριτωνίδου.

Ταξίδι γεύσεων και Ιστορίας
Την περίοδο της μεγάλης ακμής της Ερμούπολης, το 1840 μέχρι το 1910, οι έμποροι δημιουργούν οικονομικούς οίκους σε όλη την Μεσόγειο, από το Μαρόκο και την Αλγερία μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη Συρία, γι’ αυτό και η κουζίνα της Ερμούπολης αποτελεί σήμερα ένα απαράμιλλο μωσαϊκό γεύσεων. Αυτή η γαστριμαργική παράδοση παρουσιάζεται στο ΜΕΖΕ ΜΑΖΙ, προσφέροντας ένα ταξίδι για όλες τις αισθήσεις στον απέραντο κόσμο των γεύσεων.

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο βράδυ, Κυριακή και αργίες μεσημέρι

ΜΕΖΕ ΜΑΖΙ
Λεωτσάκου 2, Ερμούπολη Σύρος
Τηλ: 22810 88811

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις