MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί συμμετέχουν στο Φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ ο Θ. Παπακωνσταντίνου και ο Γ. Μαργαρίτης;

Δηλώσεις σχετικά με τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ νεολαίας του Σύριζα, κάνουν ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Μαργαρίτης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Αυγή”, με τις οποίες εξηγούν το λόγο της παρουσίας τους.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

«Ζούμε σε έναν ασυνάρτητο και παράλογο κόσμο, βουτηγμένο στην απληστία. Η κρίση στην Ελλάδα το έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο αυτό. Υπάρχουν λοιπόν εκείνοι, οι λεγόμενοι ‘ρεαλιστές’, που τους βολεύει αυτή η κατάσταση, νιώθουν άνετα και προσπαθούν να επωφεληθούν. Υπάρχουν όμως και άλλοι άνθρωποι που οραματίζονται έναν καλύτερο κόσμο και προσπαθούν γι’ αυτό, καθένας με τον τρόπο του. Δυστυχώς και στα μυαλά αυτών, των ‘οραματιστών’, λυσσομανά η μισαλλοδοξία. Ενώ ο τελικός σκοπός, η μεταμόρφωση του κόσμου σε κάτι καλύτερο, είναι πάνω – κάτω κοινός, υπάρχει μια αέναη, αδελφοκτόνος μάχη για τον ‘σωστό’ τρόπο που οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες αποτυχίες και απογοητεύσεις. Προσωπικά, ίσως και λόγω ηλικίας, με έχει κουράσει αυτό. Δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι κομμουνιστής, δεν είμαι τίποτα ξεκάθαρο. Έχω τη λαχτάρα να ανατραπεί η μέτρια πραγματικότητα που βιώνω (με πολλές ενοχές ότι δεν κάνω κάτι ουσιαστικό γι’ αυτό) και αυτή η λαχτάρα προκύπτει από έναν άναρχο, άτακτο και πολυσυλλεκτικό εσωτερικό κόσμο. Όταν μου έγινε η πρόταση να εμφανιστώ στο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η αλήθεια είναι ότι είχα κάποιους δισταγμούς στην αρχή γιατί δεν ήθελα να ταυτιστώ με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (νάτην η ανεπαίσθητη παρουσία του σκουληκιού της μισαλλοδοξίας!). Τη λύση έδωσε ο από μηχανής θεός, δηλαδή… η γυναίκα μου: ‘Δέξου, δεν βλέπεις που τους χτυπάνε όλοι;’. Εντάξει, ρε Φανούλα, θα πάω…»
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

«Πηγαίνω όπου υπάρχουν άνθρωποι και πιο συγκεκριμένα Έλληνες. Ακόμα περισσότερο όπου υπάρχει ένα δυναμικό τμήμα νεολαίας όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ… Πιστεύω στους νέους ανθρώπους, στη δύναμη του καινούργιου, η οποία μπορεί μεν να προέρχεται από διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά εδώ σίγουρα έχουμε να κάνουμε με έναν από τους πιο προοδευτικούς. Δεν μπορεί να μείνουμε έτσι, σε αυτή την τόσο άσχημη κατάσταση, κάτι, κάπως θα γίνει και θα προχωρήσουμε ξανά προς τα εμπρός»!
Γιώργος Μαργαρίτης

Περισσότερες πληροφορίες για το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ισπανία: Απαγορεύει τη χρήση social media για παιδιά κάτω των 16
Επίκαιρα
Ανησυχητική εικόνα για το κάπνισμα στην Ελλάδα: 3η θέση στην Ευρώπη
Ιστορίες
Πώς είναι να ζεις και να σπουδάζεις στη Γαλλία σήμερα;
Art & Culture
Ο Γιώργος Παπαπαύλου στον «Αρχιτέκτονα» γκρεμίζει τις βεβαιότητες του
Επίκαιρα
Φοντάνα ντι Τρέβι: Είσοδος με εισιτήριο για τη μείωση του υπερτουρισμού
Επίκαιρα
1 στους 5 Έλληνες δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του
Επίκαιρα
48ωρη απεργία ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επίκαιρα
Στα Grammys ακούστηκε δυνατά: «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»
Art & Culture
Η Καμεράτα με τον «Καντίντ» γνώρισε την αποθέωση
Art & Culture
Τι θα δούμε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2026
Art & Culture
Γιατί η Ηρώ Μπέζου και ο Χρήστος Θάνος συνεργάζονται για έβδομη φορά;
Art & Culture
Onassis Dance Days ’26: Στη σφαίρα του βαθιά προσωπικού