MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκδήλωση για το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ» με τον Πάνο Μουζουράκη στο Λεόντειο Πατησίων

Η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου διοργανώνει στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου πολιτιστική και αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Portes Ouvertes» για τη στήριξη των αστέγων σε συνεργασία με το περιοδικό “ΣΧΕΔΙΑ”. «Καθένας από εμάς άστεγος», είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει στο σχολείο, ο γνωστός καλλιτέχνης Πάνος Μουζουράκης, σε μία αξιόλογη προσπάθεια ενίσχυσης του περιοδικού δρόμου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων (Νεϋγί 17, Άνω Πατήσια) όπου και θα υπάρξουν δραστηριότητες με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές του σχολείου και τους γονείς τους αλλά και την ευρύτερη περιοχή που βρίσκονται τα σχολεία όπως η καμπάνια «Μη μου στερείς τα Φάρμακα μου στερείς την Ελπίδα».

Παράλληλα, οι απόφοιτοι του λυκείου θα προωθήσουν μαζί με τους συνανθρώπους τους το περιοδικό στην ευρύτερη περιοχή του Σχολείου, ενώ το Μουσείο της Λεοντείου που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του και καταγράφει την εκπαιδευτική Ιστορία 100 και πλέον χρόνων θα είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και θα μπορούν να το επισκεφτούν και να ξεναγηθούν όλοι στους χώρους του.

Η ΣΧΕΔΙΑ είναι ανεξάρτητο περιοδικό που πωλείται στους δρόμους. Η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (27/9)
Περιλαμβάνει cyber alert, εργαστήρι φωνητικής, μαγειρική, six side, μαθήματα latin, μάθημα ζωγραφικής «Les enfants sont les artistes», αγώνες basket αποφοίτων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης καθώς και η μεγάλη συναυλία του Πάνου Μουζουράκη με τη συνοδεία οργάνων από αποφοίτους του σχολείου μας. Η συναυλία με τίτλο «swing, shuffle and soul» ξεκινάει στις 19:30.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (28/9)
Περιλαμβάνει Jumping trambolino, Rappel, Paint ball, Κωπηλατοδρομίες, Τοξοβολία, Dancing without Stars, Jumba, pilates tango, Pump truck – πίστα, πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τη Soccer School Arsenal, πρωτάθλημα Βόλλεϋ με ομάδες που έχουν φτιάξει οι απόφοιτοί μας, πρωτάθλημα basket 3Χ3, Charity challenge, τέννις, γνωριμία με το άθλημα της ξιφασκίας, ξενάγηση και πάλι στους χώρους του Μουσείου, Cyber alert και ποδηλατοδρομία.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, εδώ.

Info 
Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία είναι 10€, ενώ η τιμή στα ταμεία την ημέρα της συναυλίας είναι 15€. Η συναυλία ξεκινά στις 19.30.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b