MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φίλοι ή κάτι παραπάνω: Ο Χάρυ Πότερ… ερωτεύεται την εγγονή του Ελία Καζάν

Ο Daniel Radcliffe, ο γνωστός σε όλους μας από τις ταινίες Harry Potter, γίνεται φίλος με μια ωραία κοπέλα, την Τσάντρι, την οποία ερμηνεύει η Zoe Kazan, εγγονή του διάσηµου σκηνοθέτη Elia Kazan. Όμως από ό,τι φαίνεται δεν είναι μόνο φιλία αυτό που υπάρχει μεταξύ τους. Κι η ταινία θέτει το ερώτημα, που αναφέρεται και στον τίλο: “Φίλοι ή κάτι παραπάνω;”

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η υπόθεση έχει φόντο το κοσµοπολίτικο Τορόντο του Καναδά. Ο Γουάλας (ο χαρισµατικός και ταλαντούχος Daniel Radcliffe, παγκόσµια γνωστός από τον ρολό του Harry Potter), έχοντας καεί από τις ερωτικές του περιπέτειες προσπαθεί να βάλει τέρµα στην άτακτη συναίσθηµατική του ζωή και να νοικοκυρευτεί, βλέποντας ότι οι φίλοι του έχουν βρει το κατάλληλο ταίρι τους. Γνωρίζεται τυχαία σε ένα πάρτυ µε την φωτογενή Τσάντρι (Zoe Kazan, εγγονή του διάσηµου σκηνοθέτη Elia Kazan), και από την πρώτη στιγµή δεν µπορεί να βγάλει τα µάτια του από πάνω της. Όταν την συνοδεύει πίσω στο σπίτι της εκείνη του εξοµολογείται ότι διατηρεί σοβαρό δεσµό και τον αποστοµώνει.

Ωστόσο, η πρόσκαιρη αποχώρηση του αγοριού της Τσάντρι στο εξωτερικό και µια τυχαία τους συνάντηση, τους κάνει να παραδεχθούν ότι, ναι, πρόκειται για κάτι παραπάνω από φιλική σχέση. Έως όµως να φτάσουν σε αυτή την ειλικρινή οµολογία, η σχέση παραµένει σε τεντωµένο σχοινί. Εξ ού και το ερώτηµα της ταινίας: αν γνώριζες την σωστή κοπέλα και είχε δεσµό, τι θα έκανες;

Μια αλληλουχία από κωµικοτραγικές παρεξηγήσεις, και οξείς και πνευµατώδεις διαλόγους που φτάνουν στα άκρα, ολοκληρωνούν µια ταινία που ξεφεύγει από τη µέση αισθηµατική κωµωδία, θυµίζοντας στους παλαιότερους την αξέχαστη ταινία Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι.

Σκηνοθέτης: Michael Dowse (Goon, Take Me Home Tonight)
Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe, Zoe Kazan, Adam Driver, Rafe Spall
Σενάριο: T.J. Dawe, Elan Mastai, Michael Rinaldi
Xωρα Παραγωγής: Καναδά, Ιρλανδία
Διάρκεια: 102′

Δείτε το trailer:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b