MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
31
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει τις Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ευρώπη γιορτάζει στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με διάφορες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τις παρακάτω εκδηλώσεις:
– Διάθεση εκπαιδευτικού οδηγού με τίτλο «Αναζητώντας διαφορετικά πρόσωπα του χρόνου», ο οποίος θα βοηθάει τους επισκέπτες να περιηγηθούν στο μουσείο, εντοπίζοντας εκθέματα που αποκαλύπτουν διαφορετικές διαστάσεις του χρόνου και του τρόπου που τον εκλαμβάνει και τον αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Ο οδηγός θα διατίθεται δωρεάν στους επισκέπτες του Μουσείου το Σάββατο 27.9 και την Κυριακή 28.9.

– Δρώμενο αρχαιοελληνικού λόγου με τίτλο «Ποικιλόμυθε Χρόνε – Γενεαλογίες και άλλοι Μύθοι» από το Θεάτρο ΟΨ στο αίθριο του Μουσείου. Το δρώμενο, βασισμένο στη Θεογονία του Ησιόδου, διαπλέκει αρμονικά τον αρχαίο και τον νέο ελληνικό λόγο και αποδίδεται ως Ποιητικό Φωνόραμα του Μυθικού Χρόνου, συνθέτοντας την ιερατική ποίηση με παραστατικές όψεις της Εκφραστικής της Φωνής και του Λόγου. Διαρθρώνεται σε τέσσερα μέρη με ισάριθμες όψεις καταγωγικές του Χρόνου: ο Χρόνος α) ως θεϊκή αρχή του τραγουδιού και του λόγου β) ως κοσμογονική αρχή των όντων γ) ως θεογονική αρχή των γενών δ) ως Μυθικό Πρόσωπο. Το δρώμενο ερμηνεύει χορικό σύνολο ηθοποιών σε διδασκαλία Κατερίνας Παπαϊακώβου. Θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26.9 και το Σάββατο 27.9, στις 11.30. Διάρκεια: 30 λεπτά.

– Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μουσικό Ταξίδι στον Χρόνο» στην αίθουσα του Βωμού. Θα παρουσιαστούν έργα των Bach, Händel, Schumann, Brahms, Saint-Saëns, Albeniz. Βιολί: Γιάννης Γεωργιάδης, Νίκος Πυλαρινός. Πιάνο: Μαριλίνα Τζελέπη. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26.9, στις 18.30. Διάρκεια: 60 λεπτά. Είσοδος με δελτία προτεραιότητας (θα δίνονται μετά τις 18.00).

Εκδηλώσεις για παιδιά:
– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χρόνος, Μύθος και Επιστήμη», με έμφαση στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων σε μαθητές της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 26.9.2014.
– Κυνήγι θησαυρού (με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου Α4) σε εκθέματα του Μουσείου που σχετίζονται με τα διαφορετικά πρόσωπα του χρόνου, το οποίο θα απευθύνεται σε μαθητές και οικογένειες και θα διατίθεται δωρεάν κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου.

Tο Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη. Η είσοδος στο αίθριο είναι εφικτή χωρίς την επίδειξη εισιτηρίου.

Info
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πατησίων 44
Τηλ. 213214 4891
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 8 π.μ.-8 μ.μ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Ταξιδεύοντας…: Μια έκθεση ζωγραφικής της Μάρθας Κορίτσογλου και της Κάλλιας Παπαθεοδώρου στη Νάξο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 31 Ιουλίου;
Cine News
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Εκδηλώσεις
9ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Ένα μουσικό ταξίδι από τον μεσαίωνα στην pop και την avant-garde
Εικαστικά
Υπογαία: Μια εικαστική έκθεση για το απολίθωμα και τη γεωλογική φαντασία στον Πύργο Κύμης
Εκδηλώσεις
Το Μουσείο Κοτσανά ζωντανεύει τα 701α Ολύμπια στην Αρχαία Ολυμπία
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου;
Εκδηλώσεις
Μελωδίες παγκόσμιας εμβέλειας στη Χάλκη: Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής τιμά τους Θεοδωράκη και Χατζιδάκι
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Δελφών «To Λάλον Ύδωρ» 2025: Δύο μουσικές βραδιές αφιερωμένες στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 29 Ιουλίου;
Εκδηλώσεις
Πάντων μίμησις: Μια μουσικοχοροθεατρική περφόρμανς του Θωμά Μοσχόπουλου στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών
Εκδηλώσεις
Θέατρο Τζένη Καρέζη: Επιτυχημένες επαναλήψεις, νέες παραστάσεις και παιδικές διασκευές για τη σεζόν 2025-2026