MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φιντέλιο του Ludwig van Beethoven στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την πειραματική ομάδα καλλιτεχνών «Ελληνική Όπερα», θα ερμηνεύσουν την όπερα «Φιντέλιο» του Ludwig van Beethoven, σε συναυλιακή μορφή με ελληνικούς υπέρτιτλους.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Πρόκειται για τη μοναδική όπερα που έγραψε ο Γερμανός συνθέτης, η οποία κατέχει σημαντική θέση στην ιστορία του λυρικού θεάτρου. Η δράση εκτυλίσσεται στη Σεβίλλη του 18ου αιώνα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Καρόλου Γ΄. Ο ισπανός επαναστάτης Φλορεστάν φυλακίζεται άδικα ως αποτέλεσμα των πολιτικών δολοπλοκιών του διοικητή της φυλακής Δον Πιζάρο. Η Λεονώρα, σύζυγος του Φλορεστάν, έχοντας μεταμφιεστεί σε άνδρα, φροντίζει να προσληφθεί ως δεσμοφύλακας με το όνομα Φιντέλιο για να τον σώσει.

Η όπερα πραγματεύεται τα θέματα της συζυγικής αγάπης, της πίστης και της ελευθερίας. Ο ηρωισμός που διακρίνει τους κεντρικούς χαρακτήρες και ο τελικός τους θρίαμβος αντανακλάται στη μουσική γλώσσα του Beethoven, η οποία αποδίδει με ενάργεια και δραματικότητα τα ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα. Για τους λόγους αυτούς, ο «Φιντέλιο» θεωρείται προάγγελος της Γερμανικής ρομαντικής όπερας.

Λιμπρέτο: Joseph von Sonnleithner, βασισμένο στο λιμπρέτο του Jean-Nicolas Bouilly για την όπερα Λεωνόρα ή Η συζυγική αγάπη του Pierre Gaveaux.

Διανομή:
Φλορεστάν, ένας φυλακισμένος ευγενής: Βαγγέλης Χατζησίμος
Λεονώρα (Φιντέλιο), σύζυγος του Φλορεστάν: Σοφία Κυανίδου
Ρόκκο, δεσμοφύλακας: Γιώργος Ρούπας
Μαρτζελίνα, κόρη του δεσμοφύλακα: Μυρσίνη Μαργαρίτη
Τζακκίνο, βοηθός του δεσμοφύλακα: Χρήστος Κεχρής
Δον Φερνάντο, υπουργός: Κώστας Ντότσικας
Δον Πιζάρο, διοικητής της φυλακής: Βαγγέλης Μανιάτης
Πρώτος Κατάδικος: Βλαδίμηρος Σιαμέτης
Δεύτερος Κατάδικος: Αλέξανδρος Διαμαντίδης
Μουσική προετοιμασία: Μιχάλης Παπαπέτρου
Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Info
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138
Ώρα έναρξης: 8.30μ.μ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b