MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Τέταρτο Κουδούνι: Από φάουλ σε φάουλ το ΚουΘουΒουΕ…

Κι άλλο φάουλ στο ΚουΘουΒουΕ μετά το «Δώδεκα», το «μεταμφιεσμένο» κι ανεβασμένο χωρίς να ‘χουν πληρωθεί τα πνευματικά δικαιώματα -σας έγραφα τα σχετικά στο «Τέταρτο Κουδούνι» στις 7 και στις 28 Αυγούστου.Γράφει: ο Γιώργος Δ.Κ ΣαρηγιάννηςΔιαβάστε περισσότερα στο Τέταρτο Κουδούνι

author-image Γιώργος Δ.Κ. Σαρηγιάννης

«Godspell» θέλανε ν’ ανεβάσουνε το καλοκαίρι, το προγραμματίζανε κι ως εναρκτήριο της Νεανικής Σκηνής στους Λαζαριστές, στη μεγάλη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», το ανεβάσανε στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, δώσανε και μερικές ακόμα παραστάσεις αλλά τα σανίδια της Νεανικής Σκηνής το χειμώνα, όπως είχε επίσημα ανακοινωθεί στη συνέντευξη Τύπου για το ρεπερτόριο της σεζόν 2014/2015, μηδεπώποτε θα τα δει το αμερικανικόν το μιούζικαλ. Γιατί;

Διότι τους πήραν τα δικαιώματα πίσω. Και γιατί τα πήραν; Διότι η «προσαρμογή» του έργου που ανέβηκε απ’ τον Γιώργο Κιουρτσίδη -μέλος μάλιστα του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεάτρου- και την οποία συνυπέγραφε ο ίδιος με την Ξένια Γεωργοπούλου και την Ρούλα Αγγελίδου καθόλου, λέει, δεν ικανοποίησε τους δημιουργούς (λιμπρέτο Τζον Μάικλ Τέμπελακ, μουσική-στίχοι Στίβεν Σουάρτς). Που έλαβαν τις πληροφορίες τους και, μέσω της ΣΟΠΕ, της εν Ελλάδι καθ’ ύλην αρμόδιας εταιρείας προστασίας συγγραφικού δικαιώματος, ανακάλεσαν τα δικαιώματα.

Και το έρμο το ΚουΘουβουΕ τι να σου κάνει; Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενο κατέβασε -σιωπηλά…- το μιούζικαλ προ της ώρας του, τα κουκούλωσε κι ούτε κουβέντα πια για χειμώνα.

Ε, δεν είναι σοβαρά πράματα αυτά. Έτσι φρονώ… Τόσα φάουλ και μάλιστα με καλλιτεχνικό διευθυντή -τον Γιάννη Βούρο- διατελέσαντα στα νιάτα του και ποδοσφαιριστή; Αλλά, βλέπετε, η ΑΕΚ -διότι στην ΑΕΚ έπαιζε- καθόλου δεν τα πάει καλά τελευταία. Γενικώς, φαίνεται.
 bouros

Περισσότερα από Editors