MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δεν φταίμε εμείς για την υποκλοπή των γυμνών φωτογραφιών λέει η Apple

Μετά το μεγάλο σκάνδαλο της διαρροής φωτογραφιών των διασήμων η Apple είχε θέσει σε επανεξέταση το ζήτημα της ασφάλειας του συστήματος iCloud, της υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μετά από δύο μέρες ερευνών στα συστήματα της η Apple απαντάει ότι η έρευνα έδειξε πως οι χάκερ έσπασαν καθέναν από τους λογαριασμούς iCloud και iphone χρησιμοποιώντας τα πραγματικά usernames, passwords και  κωδικούς ασφαλείας. 

Έτσι, η Apple υποστηρίζει ότι δεν ήταν παραβίαση στα δικά της δεδομένα και δηλώνει ότι συνεργάζεται με τις αρχές, για να εντοπίσει τον ύποπτο ή τους υπόπτους για την πράξη αυτή. “Όταν μάθαμε για την υποκλοπή, ήμασταν πολύ οργισμένοι και άμεσα κινητοποιήσαμε τους τεχνικούς της Apple, ώστε να εντοπίσουν την πηγή” δήλωσε ακόμα η εταιρεία.

Πάντως, σύμφωνα με την βρετανική telegraph, ειδικοί στα θέματα τεχνολογίας εκτιμούν πως στους χάκερ δόθηκε ο χρόνος να χρησιμοποιήσουν επανειλημμένα όσους πιθανούς κωδικούς μπορούσαν, προκειμένου να βρουν τους πραγματικούς και να προβούν στην υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων.

Θυμίζουμε ότι χάκερ  έσπασε τους λογαριασμούς στο iCloud 101 διασήμων και δημοσίευσε προσωπικές φωτογραφίες και video στο twitter. Πέρασαν ώρες μέχρι το twitter να καθαρίσει αυτές τις δημοσιεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτογραφίες της Jennifer Lawrence είναι πάνω από 60 και παρουσιάζουν ποικιλία. Σε άλλες εμφανίζεται με τα εσώρουχα ή με μαγιό και σε άλλες τελείως γυμνή. 

Εκτός από την  Lawrence, θύματα της υπόθεσης υπήρξαν οι Rihanna, Lea Michele, Hillary Duff, Kaley Cuoco, Kim Kardashian, Selena Gomez and Vanessa Hudgens, Kate Bosworth, Victoria Justice, Emily Browning, Candice Swanepoel και Kate Upton.

Με το θέμα έχει ασχοληθεί και το FBI. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b