MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεπτέμβριος χωρίς πορτοφόλι: όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα!

Ακόμα και αν οι διακοπές τελείωσαν, η θερμοκρασία παρατείνει το καλοκαίρι και προσφέρει ιδανικές συνθήκες για outdoor διασκέδαση: Θεατρικές παραστάσεις σε δρόμους και αυλές, φεστιβάλ δήμων, θερινά σινεμά και συναυλίες… Διαλέξτε ανάμεσα στις ποικίλες, ενδιαφέρουσες και κυρίως δωρεάν εκδηλώσεις που προσφέρει απλόχερα ο Σεπτέμβριος, καλωσορίζοντας με τον πιο θερμό τρόπο την επιστροφή σας στην Αθήνα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο Geroge Kontrafouris και ο Timo Lassy live στο metamatic:taf
Το metamatic:taf φιλοξενεί, για το πρώτο μουσικό live του φθινοπώρου, τον Γιώργο Κοντραφούρη και το Baby Trio με τον εκλεκτό καλεσμένο τους, Timo Lassy, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου. Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Γιώργος Κοντραφούρης μαζί με το Baby Trio, υποδέχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Timo Lassy σε μία μοναδική jazz βραδιά και ένα εκρηκτικό πάρτι που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

PISO PORTAAthens Open Air Film Festival
Το Athens Open Air Film Festival ρίχνει αυλαία φέτος με δύο τελευταίες δωρεάν προβολές στο Σινέ Ψυρρή και στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο λόγος για τη ρομαντική κομεντί γεμάτη αρώματα και γεύσεις της Ινδίας “Lunchbox” την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στο Σινέ Ψυρρή, και για την ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Πίσω Πόρτα» την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στον Πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου.

Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών

Από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Αμαρουσίου και το Μουσείο Θεάτρου Σκιών “Ευγένιος Σπαθάρης”, διοργανώνουν τα “Σπαθάρεια 2014”. Το 15ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μουσείου. Το πρόγραμμα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες του λαϊκού μας ήρωα, Καραγκιόζη, με πέντε παραδοσιακές παραστάσεις από αξιόλογους καλλιτέχνες του είδους.

Jazz στο πάρκο129fcc507b19a25a3bec68617f3b18b0 L
Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» θα πραγματοποιηθεί το «4ο jazz στο πάρκο» με διοργανωτή το Δήμο Ιλίου. Θα συμπράξουν επί σκηνής τέσσερις γενιές μουσικών προσφέροντας στο κοινό που θα το παρακολουθήσει μια δυνατή μουσική εμπειρία. Συμμετέχουν: Yiotis Samaras trio (Παναγιώτης Σαμαράς, Χάρης Χαραλάμπους, Δημήτρης Κλώνης) N E X T S T E P Quintet (Ορφέας Τσουκαλάς, Γιάννης Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Κότσιφας, Ντίνος Μάνος, Βασίλης Ποδαράς) George Kontrafouris BABY TRIO featuring Timo Lassy (Γιώργος Κοντραφούρης, Κωνσταντίνος Στουραϊτης, Γιάννης Παπαδούλης) Στο τέλος, θα ακολουθήσει jam session με όλους τους μουσικούς επί σκηνής και special guests τους Π. Μπενετάτο, Π. Τριβόλη, Δ. Παπαδόπουλο, Τ. Αναγνωστόπουλο και Γ. Τρανταλίδη.

pirinesΟι πυρήνες της ελιάς του Γιώργου Γιαννακόπουλου στο Θέατρο Βράχων
Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, το Θέατρο Βράχων φιλοξενεί τη μουσικοθεατρική σατιρική παράσταση “Οι πυρήνες της… ελιάς” του Γιώργου Γιαννακόπουλου. Η Επαναστατική Διασκεδαστική Οργάνωση «Οι πυρήνες της ελιάς» αποφασίζει να δράσει δυναμικά ενάντια στις συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, την κατήφεια και την απαισιοδοξία των ημερών. Καταλαμβάνει λοιπόν ένα υπόγειο κουτούκι και προχωρεί στην ανακήρυξη του ως πρώτου ανεξάρτητου υπογείου Ελλαδικού χώρου!

Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2014
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ) πραγματοποιούν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα. Ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες» από τις 5 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στο θεατράκι της πλατείας Κουμουνδούρου, με παραστάσεις θεάτρου και χορού.

O Γιώργης Χριστοδούλου σε “Καντάδα” στην Πλάκαgiorgos
Τις Τετάρτες 3 και 17 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργης Χριστοδούλου μαζί με τον Παναγιώτη Αθάνατο, παρουσιάζουν το μουσικό project “Καντάδα” στην καρδιά της Αθήνας, στο bistro Γιασεμί. Ο γνωστός έλληνας τραγουδοποιός που τα τελευταία χρόνια διαγράφει με επιτυχία μια ξεχωριστή πορεία στην ισπανική μουσική σκηνή, παρουσιάζει για πρώτη φορά μαζί με τον ταλαντούχο jazz κιθαρίστα Παναγιώτη Αθάνατο, ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δικά του τραγούδια αλλά και κλασικές μελωδίες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής.

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου – Θέατρο Μελίνα Μερκούρη
Το 7ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής πραγματοποιείται φέτος το καλοκαίρι από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο, με τη συμμετοχή των δήμων: Ταύρου, Ιλίου, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νίκαιας, Διονύσου, Αγίας Παρασκευής και Μοσχάτου, με έξι απολαυστικές παραστάσεις μεγάλων θεατρικών συγγραφέων.

c3809987ef8d7cb04ce4c4b4ce5b4526 LΤριήμερη προβολή ταξιδιωτικών ταινιών στον πολυχώρο Διέλευσις
Από την Κυριακή 14 έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» διοργανώνει στο ξεκίνημα της νέας σεζόν τριήμερη προβολή ανέκδοτων ταξιδιωτικών ταινιών. Ο Γιάννης Ψαρουδάκης και η Μαρία Βιτωράκη θα μας ταξιδέψουν σε τόπους όπως η Βραζιλία, η Πολωνία, η Υεμένη και οι Δαλματικές Ακτές, μέσα από την ιδιαίτερη ματιά τους.

To Athens Bike Festival επιστρέφει στην Τεχνόπολη
Η γιορτή του ποδηλάτου πραγματοποιείται και φέτος για δεύτερη χρονιά στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, από τις 16 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν τα τελευταία μοντέλα πόλης, αναδιπλούμενα, αλλά και βουνού και δρόμου, να γνωρίσουν την πανευρωπαϊκή τάση που ονομάζεται «ηλεκτρικό ποδήλατο», να συζητήσουν με τους ειδικούς της αγοράς, να συμμετάσχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις και να χαρούν πολλές εκπλήξεις.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b