MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Κατερίνα Λέχου γίνεται Μπλανς Ντιμπουά

Την εμβληματική ηρωίδα του Τένεσι Ουίλιαμς από το έργο ”Λεωφορείο ο Πόθος” θα ενσαρκώσει φέτος η Κατερίνα Λέχου στη σκηνή του θεάτρου Άνεσις με παρτενέρ της τον Τάσο Ιορδανίδη στο ρόλο του Στάνλεϋ Κοβάλσκι. Τη σκηνοθεσία της παράστασης αναλαμβάνει ο καταξιωμένος Γεωργιανός Λεβάν Τσουλάτζε, που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για λογαριασμό του θεάτρου Άνεσις.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο Τσουλάτζε θεωρείται ο αναμορφωτής του Γεωργιανού θεάτρου. Οι δουλειές του έχουν παρουσιαστεί στην Ιταλία, το Ισραήλ, τη Ρωσία και τη Μεγάλη Βρετανία. Οι σκηνοθεσίες του αφορούν κατά κύριο λόγο έργα κλασσικού ρεπερτορίου και διακρίνονται για την εμπεριστατωμένα καινούρια καλλιτεχνική του άποψη.

anesisskinothesiaΟι διεθνείς διακρίσεις του πολλές. Το 2012 για το σαιξπηρικό ”Όπως σας αρέσει” που παίχτηκε στο Globe theatre στο Λονδίνο, βραβεύτηκε με το Award of Excellence. 

Χαρακτηριστικά η εφημερίδα ”Guardian”, τη συγκεκριμένη παράσταση τη βαθμολόγησε με άριστα και έγραψε: ”Αν όλες οι θεατρικές παραστάσεις πλησίαζαν στα πλαίσια αυτού που είδαμε, τότε η δουλειά του κριτικού θα ήταν η πιο εύκολη και ευχάριστη στο κόσμο.  Η σκηνοθεσία του Τσουλάτζε είναι βαθιά Τσεχωφική, περιβαλλόμενη από απόλυτη ανθρωπιά. Το πλέον συναρπαστικό είναι ότι τα σαιξπηρικά νοήματα έβγαιναν με πλήρη καθαρότητα. Ακόμα και η πιο μελαγχολική και δύστροπη καρδιά δεν είχε άλλη επιλογή από το να υποκλιθεί στη μπαγκέτα του Τσουλάτζε”.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
Art & Culture
Έργα Ελλήνων συγγραφέων
Art & Culture
Έργα κλασικών & σύγχρονων ξένων δημιουργών
Art & Culture
Κωμωδίες, μιούζικαλ & μεγάλες παραγωγές
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Art & Culture
Για τον Τζώνυ Θεοδωρίδη, η τρίτη ηλικία έχει άγχη που δεν έχουμε δει ποτέ σοβαρά
Θεατρικά Νέα
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 3η σεζόν στο Θέατρο Μεταξουργείο
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου: Τριήμερο αφιέρωμα στη μητρότητα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Art & Culture
Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο "καθρέφτης" της κοινωνίας μας
Θεατρικά Νέα
Μια βραδιά με τον Πασκάλ Ραμπέρ στο ΚΘΒΕ – «Το τέλος του έρωτα» με τα μάτια ενός σπουδαίου συγγραφέα
Θεατρικά Νέα
Ποια θέατρα κατεβάζουν ρολά στις 5/12; - Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για την απεργία
Δραστηριότητες
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Χριστούγεννα για όλους με θέατρο, αφηγήσεις και παραδοσιακές γεύσεις