MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Το Μικρό Ψάρι” ταξιδεύει και βραβεύεται σε διεθνή φεστιβάλ

Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη, μετά από την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου 2014, συνεχίζει μια πορεία επιτυχιών και βραβεύσεων σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ. Παράλληλα με τη φεστιβαλική του πορεία, Το Μικρό Ψάρι έχει επιτύχει διεθνείς πωλήσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες διανομής.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία βραβεύτηκε στο Bildrausch – Basel Filmfestival στην Ελβετία (27 – 31 Μαΐου) με μνεία της κριτικής επιτροπής για την αφήγηση και την ερμηνεία του Βαγγέλη Μουρίκη, και απέσπασε στις 11 Ιουλίου το μεγάλο βραβείο του Med Film Fest στη Ρώμη (Amore e Psiche award). Η κριτική επιτροπή του Med Film Fest τίμησε «μία ταινία η οποία φέρνει στο μυαλό τον Camus, με την αφήγηση της ιστορίας ενός άντρα που αποζητά την ειρήνη αλλά καταλήγει πάντα να πολεμά, που δεν καθοδηγεί τα γεγονότα αλλά αφήνεται σε αυτά, επαναστατώντας μόνο στο τέλος».

Η ταινία προβλήθηκε επίσης στο τμήμα Ορίζοντες του Διεθνούς Φεστιβάλ του Karlovy Vary τον Ιούλιο, ενώ συμμετέχει και στο διαγωνιστικό τμήμα του European Film Festival Palic (Σερβία, 19 – 25 Ιουλίου).

Παράλληλα με τη φεστιβαλική του πορεία, Το Μικρό Ψάρι έχει επιτύχει διεθνείς πωλήσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες διανομής. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία έχει μέχρι σήμερα αγοραστεί από τις New Wave Films, Αγγλία / Ιρλανδία, Øst for paradis, Δανία και MCF MegaCom, Σερβία, ενώ αναμένεται σύντομα και συμφωνία με εταιρεία διανομής στις ΗΠΑ.

Σύνοψη:
Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.

Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει…

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Σενάριο: Γιάννης Οικονομίδης, Θάνος Ξηρός, Βαγγέλης Μουρίκης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Χάρης Λαγκούσης
Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Πέτρος Ζερβός, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Γιάννης Βουλγαρακης, Μαρία Καλλιμάνη, Αλέκος Πάγκαλος, Γιώργος Μπινιάρης, Όμηρος Πουλάκης, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου
Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Παραγωγή: Faliro House, Αργοναύτες Α.Ε., Match Factory Productions και Γιάννης Οικονομίδης Φιλμς ΛΤΔ
Σε συμπαραγωγή με: Feelgood Entertainment Α.Ε., Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΔΤ – ΝΕΡΙΤ Α.Ε., Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b