MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα… Backstage- Δείτε το video

Κυκλοφόρησε backstage video για τους Βάτραχους του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε διάφορα θέατρα της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Επίδαυρος στις 1 και 2 Αυγούστου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι Φάνης Μουρατίδης (Eυριπίδης), Εβελίνα Παπούλια (Ιέρεια), Γιάννης Ζουγανέλης (Αισχύλος) και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Διόνυσος), μας «εισάγουν» στον «μαγικό» κόσμο της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου. Στον ρόλο του «ρεπόρτερ», ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

1xaralabopoulosΣε μια Αθήνα που ζει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της ρημαγμένη από τα δεινά του πολέμου και με τη διαφθορά να βασιλεύει, ο Αριστοφάνης κερδίζει το 405 π.Χ. στα Λήναια το πρώτο βραβείο με τους «Βατράχους», μια κωμωδία εξαιρετικής ευφυΐας, ευαισθησίας και λυρισμού.

Σε αυτή την ιδιαίτερη κωμωδία, που θεωρείται από πολλούς μαιτρ της τέχνης ως ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του πολιτσμού, πρωταγωνιστούν σημαντικοί ηθοποιοί. Μεταξύ των πρωταγωνιστών Διόνυσος θα είναι ο  Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ξανθίας είναι ο Πάνος Βλάχος, Αισχύλος ο Γιάννης Ζουγανέλης, Eυριπίδης ο Φάνης Μουρατίδης, Ιέρεια η Εβελίνα Παπούλια και Ηρακλής ο Λαέρτης Μαλκότσης. 

Θα συμμετέχουν πολλοί ακόμα ηθοποιοί στο μυστικό έργο του Αριστοφάνη, όπως το χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, οι «Βάτραχοι» είναι «ένα έργο μυστικό, μια παράξενη κωμωδία με θέμα την αναζήτηση του χαμένου ποιητικού λόγου, όπου η κωμωδία συναντάει την τραγωδία»

Τα σκηνικά της παράστασης είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου η κίνηση και οι χορογραφίες του Χρήστου Παπαδόπουλου. Τα Κοστούμια της παράστασης είναι της Εύας Νάθενα .

Δείτε το backstage video:

 
 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b