MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα… Backstage- Δείτε το video

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Κυκλοφόρησε backstage video για τους Βάτραχους του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε διάφορα θέατρα της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Επίδαυρος στις 1 και 2 Αυγούστου.

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Οι Φάνης Μουρατίδης (Eυριπίδης), Εβελίνα Παπούλια (Ιέρεια), Γιάννης Ζουγανέλης (Αισχύλος) και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Διόνυσος), μας «εισάγουν» στον «μαγικό» κόσμο της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου. Στον ρόλο του «ρεπόρτερ», ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

1xaralabopoulosΣε μια Αθήνα που ζει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της ρημαγμένη από τα δεινά του πολέμου και με τη διαφθορά να βασιλεύει, ο Αριστοφάνης κερδίζει το 405 π.Χ. στα Λήναια το πρώτο βραβείο με τους «Βατράχους», μια κωμωδία εξαιρετικής ευφυΐας, ευαισθησίας και λυρισμού.

Σε αυτή την ιδιαίτερη κωμωδία, που θεωρείται από πολλούς μαιτρ της τέχνης ως ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του πολιτσμού, πρωταγωνιστούν σημαντικοί ηθοποιοί. Μεταξύ των πρωταγωνιστών Διόνυσος θα είναι ο  Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ξανθίας είναι ο Πάνος Βλάχος, Αισχύλος ο Γιάννης Ζουγανέλης, Eυριπίδης ο Φάνης Μουρατίδης, Ιέρεια η Εβελίνα Παπούλια και Ηρακλής ο Λαέρτης Μαλκότσης. 

Θα συμμετέχουν πολλοί ακόμα ηθοποιοί στο μυστικό έργο του Αριστοφάνη, όπως το χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, οι «Βάτραχοι» είναι «ένα έργο μυστικό, μια παράξενη κωμωδία με θέμα την αναζήτηση του χαμένου ποιητικού λόγου, όπου η κωμωδία συναντάει την τραγωδία». 

Τα σκηνικά της παράστασης είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου η κίνηση και οι χορογραφίες του Χρήστου Παπαδόπουλου. Τα Κοστούμια της παράστασης είναι της Εύας Νάθενα .

Δείτε το backstage video:

 
 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο Ergon εγκαινιάζει το «Open Stage»: Παραστάσεις με 15 ευρώ κάθε Πέμπτη
Εκδηλώσεις
Ο «Προθάλαμος Δ» επιστρέφει στο Εθνικό: Μια ιδιότυπη σκηνική σύνθεση-διάλεξη αρχιτεκτονικής και θεάτρου
Εκδηλώσεις
Ο Γιαν Φαμπρ στο Θέατρο Σταθμός: Τέσσερις ανατρεπτικοί μονόλογοι για την ελευθερία της έκφρασης
Θεατρικά Νέα
«Γιοι και κόρες»: Η παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας μόλις σήκωσε αυλαία
Θεατρικά Νέα
Πάμε θέατρο; 20 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα
Θεατρικά Νέα
Σκηνή Brecht-2510: Νέα σεζόν με θέατρο, μουσική και σύγχρονη δημιουργία
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση
Εκδηλώσεις
ΚΘΒΕ: Πολυφωνία, καλλιτεχνική ανανέωση και συμπερίληψη στο πρόγραμμα της νέας σεζόν
Εικαστικά
Θέατρο, πολυμεσικό performance, ξεναγήσεις: Όσα δεν θες να χάσεις σήμερα
Θεατρικά Νέα
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα: Παράταση για την πολυβραβευμένη παράσταση στο Θέατρο Σταθμός