MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Τέταρτο Κουδούνι: Πετάει ο γάιδαρος; ή Ο εις μίαν μόνην ώραν την γην παίξας, την γην χάσας…

Πετάει ο γάιδαρος; Αμ, δεν πετάει…Το δελτίο Τύπου που ‘φτασε ανήγγελλε την καινούργια παράσταση στο θέατρο «Αθηνά»: «Δεν πετάω, δεν πετάω» του Αιμίλιου Κοέν, λέει. Σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου. Δεν τον είχα ακουστά το συγγραφέα. Λέω κάποιο καινούργιο ταλέντο θα ‘ναι. Διαβάζω παρακάτω την υπόθεση, μωρέ, κάτι μου θυμίζει αυτό, κάτι μου θυμίζει…Γράφει: ο Γιώργος Δ.Κ ΣαρηγιάννηςΔιαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του blog “Τo Tέταρτο Κουδούνι”

author-image Γιώργος Δ.Κ. Σαρηγιάννης

Μωρέ, ίδιο, τάλε κουάλε, το «Boeing-Boeing», το παλιό (1960) μπουλβάρ του Μαρκ Καμολετί, που ‘χε ανεβάσει πρώτος εδώ ο Δημήτρης Χορν ως «Κορίτσια στον αέρα» κι αργότερα παίχτηκε και ξαναπαίχτηκε, δεν είναι; Αυτό που ‘χει γίνει και ταινία με Τζέρι Λούις και Τόνι Κέρτις;

Περί συμπτώσεως θα πρόκειται αντέτεινε ο καλοπροαίρετος εαυτός μου. Πριν προλάβω να γράψω έστω και μια αράδα, πριν καν αλέκτορα φωνήσαι, διαβάζω πως η πρεμιέρα της παράστασης έγινε στις 3 Ιουλίου αλλά το έργο δεν πέταξε, δεν πέταξε -αυτό θα πει προφητικός τίτλος κι αυτό θα πει ανώμαλη προσγείωση… Το κατέρριψαν, λέει -δηλαδή το κατέβασαν-, την επομένη -«ο εις μίαν μόνην ώραν (σ.σ. ημέραν στη δεδομένη περίπτωση) την γην παίξας, την γην χάσας εις του Βατερλώ την χώραν»…- οι έχοντες τα δικαιώματα. Ποια δικαιώματα; Του Αιμίλιου Κοέν; Μάλλον ο καλοπροαίρετος εαυτός μου θα λάθεψε. Αλί, πάντως, στους ηθοποιούς που ‘μειναν στον άσο.

Αμ, δεν πετάει ο γάιδαρος… Απλώς αναρωτιέμαι: τόση βλακεία; Ή τόσο θράσος;

Περισσότερα από Editors