MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και έφερε μαζί του προτάσεις δωρεάν ψυχαγωγίας στην Αθήνα. Θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και φυσικά πολλές μουσικές. Μην ξεχνάτε στις 21 Ιουνίου γιορτάζουμε την καθιερωμένη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που αποτελεί αγαπημένο ραντεβού διασκέδασης και υποδέχεται επισήμως κάθε χρόνο το καλοκαίρι. Ό,τι και να επιλέξετε να κάνετε, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 21 Ιουνίου

– “Vinyl on the Beach: δωρεάν συναυλίες και Παζάρι Δίσκων στην παραλία του Μοσχάτου
Ένα μεγάλο κύμα φέρνει χιλιάδες βινύλια στην μεγάλη παραλία του Μοσχάτου στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής! Από την Πέμπτη 19 Ιουνίου έως το Σάββατο 21 Ιουνίου 30 σημαντικοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα θα παίξουν live -με ελεύθερη είσοδο- ενώ οι εραστές του βινυλίου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παλιά και νέα διαμαντάκια στο παζάρι που θα στηθεί “δίπλα στο κύμα”.

– “Οι Koum Quat στο Άλικο
Τους λένε Koum Quat και αποτελούνται από δύο τραγουδίστριες, τη Στέλλα Παππά και τη Δέσποινα Λαφαζάνη, καθώς και από τους μουσικούς Νίκο Μπακόπουλο, Δημήτρη Μπακόπουλο, Μανώλη Παπαδόπουλο και Μάικ Καλατζή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ska, reggae, latin και swing μείγμα στον πολυχώρο Άλικο στου Ψυρρή.

– “Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο
Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια εκδήλωση που θα ξεκινήσει το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 στις 16.30 με ξενάγηση στη συλλογή της και θα συνεχιστεί με παιδική παράσταση στον Πολυχώρο και μουσικά happenings στο Αίθριο των Μουσών.

– “Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Λόφο του Φιλοπάππου
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, όλα τα σχήματα των Μουσικών Συνόλων του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, παρασύρουν το κοινό σε μελωδικούς ρυθμούς στο λόφο των Μουσών.

Κυριακή 22 Ιουνίου

– “Live well event: Μεγάλη γιορτή για μικρούς, μεγάλους και κατοικίδια στο Σύνταγμα”
Την Κυριακή 22 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος, θα διεξαχθεί το 2ο ING Live Well event, από την ασφαλιστική εταιρεία ING σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), με στόχο την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ως μέσο πρόληψης και διατήρησης της υγείας. Μια μεγάλη γιορτή για την υγεία, για μικρούς, μεγάλους και κατοικίδια. Σημείο συνάντησης θα είναι η πλατεία Συντάγματος, όπου οι συμμετέχοντες θα διανύσουν μια συμβολική απόσταση 4 χιλιομέτρων. Το κέντρο της πόλης μας θα είναι άδειο, χωρίς κυκλοφορία οχημάτων, ώστε να απολαύσουν οι συμμετέχοντες τη διαδρομή όπως εκείνοι επιθυμούν: με τα ποδήλατά τους, τρέχοντας, ή περπατώντας.

Σάββατο  και Κυριακή

– “Goplacia στο metamatic:taf
Το metamatic:taf παρουσιάζει την έκθεση Goplacia, με την συμμετοχή νέων έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στους χώρους του metamatic:taf. Ο κάθε εικαστικός, με χρήση των προσωπικών του μέσων, συλλαμβάνει με διαφορετικούς τρόπους το θέμα, προβάλλοντας μια νέα αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του.

– “Τα παιδιά πάνε σινεμά στο Κατράκειο Θέατρο
Στο Κατράκειο έχει μεταφερθεί η μεγαλύτερη κινηματογραφική φορητή οθόνη που υπάρχει στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα οπτικό υπερθέαμα, ένα κινηματογραφικό party! Σκοπός της φετινής διοργάνωσης είναι να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα τρόφιμα για συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη. Τα τρόφιμα μπορεί να τα φέρνει ο κόσμος προαιρετικά, έναντι εισιτηρίου.

– “Στα ίχνη του μελισσοκόμου: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Παφίλη στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει στο Πολιτιστικό του Κέντρο «Μελίνα», την έκθεση του Βασίλη Παφίλη «Στα ίχνη του μελισσοκόμου», εμπνευσμένη από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Ο Μελισσοκόμος». Τα τοπία που ζωγραφίζει ή δομεί θυμίζουν τα πλάνα που στήνει ο Αγγελόπουλος, τόπους βυθισμένους στην αχλή του γκρίζου και μιας ώχρας μουντής που αναδίνουν την εγκατάλειψη της φύσης από τον άνθρωπο και τη διατάραξη της ισορροπίας της.

– “Soundscapes / Landscapes: Βόλτα στο Νέο Κόσμο
Καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας ερευνούν και δημιουργούν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ψηφιακής χαρτογράφησης της αθηναϊκής γειτονιάς του Νέου Κόσμου και καλούν σε real-time περιήγηση σε αυτή την οριακή περιοχή της πόλης σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. To Soundscapes Landscapes είναι μια παράλληλη διαδρομή στην πόλη μέσω smart phone ή tablet. Πίσω από την πραγματικότητα της πόλης, αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση με ήχους και εικόνες, που μεταμορφώνει τη βόλτα στην πόλη σε μια διαδραστική εμπειρία.

Δείτε ακόμα:
Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Όλα όσα παίζουν στην πόλη
 


Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b