MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Βγαίνουμε, διασκεδάζουμε και απολαμβάνουμε το καλοκαίρι και τις διαθέσεις του. Το Σαββατοκύριακο πλούσιο πάλι σε δραστηριότητες, εκθέσεις, ξεναγήσεις, μουσικές και θέατρο, μας παροτρύνει να κυκλοφορήσουμε στην Αθήνα και να το “κάψουμε”. Δωρεάν επιλογές ψυχαγωγίας για όλα τα γούστα!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 14 Ιουνίου

– “Το καλοκαίρι ξεκινά με το μεγαλύτερο skateboard event των The Great Boarders by Frulite OnTheGo
Η ομάδα των The Great Boarders powered by Frulite OnΤheGo υποδέχεται το καλοκαίρι με το μεγαλύτερο skateboard event της πόλης και προσκαλεί τους φίλους του skateboard να ζήσουν την πρόκληση του συναρπαστικού skate διημέρου, στις 13-14 Ιουνίου 2014, στο ολοκαίνουργιο Skate park στο Μαρούσι.

– “Δωρεάν δράσεις και ξεναγήσεις: Γνωρίστε τη δική μας Αθήνα
Το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών, με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων – Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, πραγματοποιεί στις 14 και 15 Ιουνίου δωρεάν δράσεις, για ενήλικες και οικογένειες με τη βοήθεια 15 μουσείων της πόλης και με θέμα: «Η δική μας Αθήνα». Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μέσα από εργαστήρια, εκθέσεις, ξεναγήσεις, ομιλίες, προβολές, αφηγήσεις, διαγωνισμούς και εκπαιδευτικά προγράμματα την ιστορία της πόλης της Αθήνας απ’ το χθες στο σήμερα και τον τρόπο που αυτή η ιστορία μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για νέες δράσεις από τα μουσεία και τους πολιτιστικούς φορείς που είναι μέλη του Δικτύου.

– “Φωτογραφία και Μουσική στο Athens House of Photography
Μια διαφορετική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Φωτογραφία και Μουσική», φιλοξενείται από το Athens House of Photography, γεμάτη με έργα της μόνιμης συλλογής του. Frederic Reglain -Athens House of Photography 1. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των Herbert List, Γιάννη Δήμου, Κωνσταντίνου Μάνου, Jan Saudek, Pentti Sammallahti, William Abranowicz, Willy Ronis, Στέφανου Τσακίρη, Μαρίας Αλεξέα καθώς και μια σειρά πορτραίτων του Ray Charles από τον Γάλλο φωτογράφο Frederic Reglain.

Κυριακή 15 Ιουνίου

– “Το metadeftero.gr διοργανώνει συναυλία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι
Το Νέο Πρόγραμμα ξεκινάει την Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ με ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση, από τον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο (πεζόδρομος οδού Ερμού 134-136) της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ που διοργανώνει εκεί το ΜεταΔεύτερο στη μνήμη του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ανήμερα της συμπλήρωσης 20 ετών από τότε που πέρασε στην αθανασία. Η συναυλία θα περιλαμβάνει κύκλους και θραύσματα του έργου του Μάνου Χατζιδάκι σε τρία μέρη: – Α’ μέρος Μάρκος Κώτσιας πιάνο / τραγούδι: Ηλίας Λιούγκος. – Β’ μέρος Σάκης Κοντονικόλας πιάνο / τραγούδι Σοφία Αβραμίδου – Γ’ μέρος Δημήτρης Λέκκας & ομάδα μουσικών / τραγούδι: Θανάσης Μωραίτης.

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Την Κυριακή 15 Ιουνίου επισκεφτείτε το Μουσείο της Ακρόπολης.

– “Η κατάρα της πεταλούδας του Λόρκα στο Vault” 
Ένα σκοτεινό παραμύθι σε δύο πράξεις, “Η κατάρα της πεταλούδας” του Λόρκα, ρίχνει την αυλαία της αυτό το Σαββατοκύριακο στο θέατρο Vault σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου. Η παράσταση δημιουργήθηκε από ερασιτέχνες ηθοποιούς, στο πλαίσιο του θεατρικού σεμιναρίου της ομάδας « Όνομα?» που πραγματοποιήθηκε τον χειμώνα του 2013 – 2014 στο Θέατρο Vault. «Η κατάρα της πεταλούδας» ή αλλιώς «Τα μάγια της πεταλούδας» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, όπου ο έρωτας και ο θάνατος είναι το ίδιο πράγμα και η “κωμωδία” όπως την αποκαλεί ο ίδιος, μετατρέπεται σ’ ένα σκοτεινό ποιητικό παραμύθι.

Σάββατο και Κυριακή
 
 – “Soundscapes / Landscapes: Βόλτα στο Νέο Κόσμο
Καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας ερευνούν και δημιουργούν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ψηφιακής χαρτογράφησης της αθηναϊκής γειτονιάς του Νέου Κόσμου και καλούν σε real-time περιήγηση σε αυτή την οριακή περιοχή της πόλης σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. To Soundscapes Landscapes είναι μια παράλληλη διαδρομή στην πόλη μέσω smart phone ή tablet. Πίσω από την πραγματικότητα της πόλης, αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση με ήχους και εικόνες, που μεταμορφώνει τη βόλτα στην πόλη σε μια διαδραστική εμπειρία.

 – “37η Γιορτή Βιβλίου για μικρούς και μεγάλους στο Ωδείο Αθηνών” 
Τελευταίο Σαββατοκύριακο για τη μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου, που φέτος αλλάζει τοποθεσία και κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης, στο Ωδείο Αθηνών. H 37η Γιορτή Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις τόσο για το ενήλικο κοινό, όσο και για τα παιδιά. Δεκάδες εκδότες θα εκθέσουν τα βιβλία τους στο περιστύλιο του κτιρίου, ενώ εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στον κήπο όσο και στις αίθουσες του Ωδείου. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει πολλούς συγγραφείς.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b