MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ξανά σκουπιδότοπος το δρομάκι που αναμόρφωσαν οι atenistas – Δείτε φωτογραφίες

Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν, λέει το στιχάκι για το γιοφύρι της Άρτας, αλλά και η μοίρα της Αθήνας είναι παρόμοια. Όσο κι αν γίνονται ενέργειες καλλωπισμού των δημόσιων χώρων στην πόλη μας, οι πολίτες της δεν καταφέρνουν -ή δεν θέλουν- να τους διατηρούν σε καλή κατάσταση. Είναι δύσκολο να παραμείνει καθαρός ένας υπαίθριος τοίχος που έχει βαφτεί πρόσφατα, χωρίς ένα σύνθημα ή τσιτάτο. Το ίδιο και ένας δρόμος χωρίς σκουπίδια.

Monopoli Team

Ένα ακόμα παράδειγμα που αποδεικνύει την αδυναμία μας να τηρήσουμε στοιχειώδεις κανόνες αστικού πολιτισμού, είναι η εικόνα που εμφανίζει το πεζοδρομημένο στενάκι πίσω από την οδό Περικλέους, που είναι κάθετο στην πιάτσα της Λέκκα με τα μπαράκια, και το οποίο είχαν αναμορφώσει πριν από λίγο καιρό οι atenistas

Οι Αθηναίοι είτε ως περαστικοί είτε μέσα από τα social media, είχαν γενικά επιδοκιμάσει την παρέμβαση των atenistas, που άλλαξαν την όψη του δρόμου με μια urban style εικαστική σύλληψη και χρηστική κατασκευή:

(φωτογραφία: atenistas):
atenistas5
Όμως παρά τις προσπάθειες όσων συνέβαλαν στην παρέμβαση και όσων ενδιαφέρονται έμπρακτα για τη διατήρηση μια “πολιτισμένης” κατάστασης στο σημείο, η πραγματικότητα είναι απογοητευτική. Πολλές φορές περνώντας από το συγκεκριμένο στενάκι, το βλέπουμε να πνίγεται και πάλι στα σκουπίδια… Οι παρακάτω φωτογραφίες έτυχε να τραβηχτούν σε μέρα και ώρα που το πρόβλημα δεν ήταν τόσο έντονο, αλλά και πάλι η έλλειψη σεβασμού στο αστικό περιβάλλον είναι εμφανής:

Θα καθόσασταν ποτέ σε ένα τέτοιο μέρος; Σακούλες σκουπιδιών δίπλα στα παγκάκια, και μέρος της κατασκευής κατεστραμμένο και δυνητικά επικίνδυνο: 
atenistas6

Η γνωστή τακτική να βάζουμε ό,τι θέλουμε να κρύψουμε, “κάτω από το χαλί”. Στην προκειμένη περίπτωση, ανάμεσα στα παγκάκια:
atenistas2

Και το “απαραίτητο” μουντζούρωμα, μαζί με ένα τσιτάτο κάποιων που δεν “γουστάρουν” την εξουσία αλλά ούτε και τους atenistas:
atenistas7

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b