MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

2 θεάματα για όλη την οικογένεια σε ειδική τιμή στο Φεστιβάλ Αθηνών

Δύο εξαιρετικές παραστάσεις που συνδυάζουν χορό, μουσική αλλά και τσίρκο και που μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμα και παιδιά έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260. Οι θεατές που επιλέξουν να παρακουλουθήσουν και τις δύο αυτές παραστάσεις θα έχουν έκπτωση 30%.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μουσική και τσίρκο!
Η Ομάδα τσίρκου CIRCA μαζί με το Κουαρτέτο εγχόρδων Ντεμπυσσύ παρουσιάζουν την παράσταση “Opus”: ένα απροσδόκητο, υβριδικό θέαμα με πρώτη ύλη τις παράτολμες ακροβασίες νέου τύπου την εύπλαστη εκφραστικότητα κίνησης και μουσικής, την ποιητική ερμηνεία. Δεκατέσσερις ακροβάτες και τέσσερις μουσικοί εξερευνούν με δύναμη, ευαισθησία και απόλυτη δεξιοτεχνία, τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στο σώμα και την ψυχή, το άτομο και την ομάδα, το τραγικό και το κωμικό…

Η παράσταση ξεκινά με μια σόλο ακροβατική εμφάνιση υπό τη συνοδεία της μουσικής και συνεχίζεται με έντονες εναλλαγές σκηνών. Οι ακροβάτες συχνά ίπτανται, ισορροπούν, προσγειώνονται και σχηματίζουν σωματικές γεωμετρίες δημιουργώντας ένα εκκρηκτικό σύνολο κι άλλες στιγμές ηρεμούν και χαλαρώνουν μέσα απο εκλεπτυσμένες χορογραφίες.

Πότε; από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, 21:00 στην Πειραιώς 260, Κτίριο Δ
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 25, Φοιτητικό 15, Μειωμένο 20, Ανέργων 5, ΑμεΑ

Swan Lake 1 TσJohn Hogg
Μια ανατρεπτική λίμνη των κύκνων!
Δεκατρείς αφρικανοί χορευτές, άντρες και γυναίκες, φορούν tutus και υποδύονται τους κύκνους στο κλασικό έργο «Η λίμνη των κύκνων» που παρουσιάζεται μέσα από την ανατρεπτική ματιά της Ντάντα Μαζίλο.
Η νεαρή νοτιοαφρικανή Ντάντα Μαζίλο είναι μια αντισυμβατική χορογράφος και σπουδαία χορεύτρια. Εχει γίνει γνωστή για την επαναπροσέγγιση της σε κλασσικά μπαλέτα («Ρωμαίος και Ιουλιέτα» το 2008 και «Κάρμεν» το 2009) με αποτέλεσμα οι παραγωγές της να ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Στην καινούρια της δημιουργία «Η λίμνη των κύκνων» μια ομάδα αφρικανών χορευτών «βλέπει» μέσα από μια διαφορετική ματιά το κλασσικό αυτό έργο. Το «βλέπει» με μάτια νοτιοαφρικάνικα, δίνοντάς του νέα πνοή, νέα ζωή και νέα στοιχεία που σχετίζονται με τη σύγχρονη πραγματικότητας της χώρας τους.

Η χορογραφία αναμειγνύει με δεξιοτεχνία τον κλασσικό και το σύγχρονο χορό με ισχυρές αφρικανικές επιρροές συνδυασμένες με εκρηκτική ενέργεια και πολύ χιούμορ. Ούτε η μουσική του Τσαϊκόφσκι μένει έξω από τη δημιουργική ανάμειξη των ειδών, καθώς συναντά τη μουσική σύγχρονων συνθετών.
Πότε; από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, 21:00 στην Πειραιώς 260, Κτίριο Δ
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 25, Φοιτητικό 15, Μειωμένο 20, Ανέργων 5, ΑμεΑ 5

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b