MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης της διαφήμισης της “πρώτης φοράς” για το Ποτάμι

Βλέποντας τη διαφήμιση για το Ποτάμι, με την κοπελίτσα να μιλάει με νάζι για την πρώτη της φορά, στο μυαλό σου έρχεται κάποιος σκηνοθέτης ενός ανάλαφρου εμπορικού σίριαλ, μιας κομεντί με νέους πρωταγωνιστές ή κάτι αντίστοιχο. Κι όμως!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο σκηνοθέτης  του “Κόκκινου Κύκλου” και της “10ης εντολής” αλλά και σημαντικών ταινιών όπως “Τα σημάδια της νύχτας”, ο πολύς Πάνος Κοκκινόπουλος  υπογράφει την σκηνοθεσία στα διαφημιστικά του κόμματος “Το Ποτάμι” με  δύο γυναίκες (μια ώριμη και μια νεαρούλα) που λένε ότι θα κάνουν κάτι για πρώτη τους φορά- δηλαδή θα ψηφίσουν τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Επίσης, ο Πάνος Κοκκινόπουλος έχει στο βιογραφικό του τουλάχιστον 100 ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση. Υπήρξε επίσης κριτικός κινηματογράφου για το περιοδικό “Σύγχρονο σινεμά” και για την καθημερινή αθηναϊκή εφημερίδα “Αυγή”.

Το διαφημιστικό που σκηνοθέτησε ο Πάνος Κοκκινόπουλος προκάλεσε άγρια διακωμώδηση από τους Ράδιο Αρβύλα, λόγω του σεξουαλικού  υπονοούμενου, που έχει.

Όμως δημιούργησε και αντιδράσεις από το εσωτερικό του Ποταμιού. Ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος του κόμματος το Ποτάμι αποκήρυξε τα διαφημιστικά. Έγραψε ο Περικλής Βαλλιάνος στο facebook:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ζητώ να αποσυρθεί αμέσως το αισχρό και απαράδεκτο διαφημιστικό με τίτλο “πρώτη φορά”, καθώς και το άλλο αχαρακτήριστο που το συνοδεύει. Οι “διαφημίσεις” αυτές προσβάλλουν κάθε γυναίκα με ένα διεστραμμένο χιούμορ. Και βέβαια υποσκάπτουν και προσβάλλουν κάθε αξία για την οποία υποτίθεται συγκροτήθηκε το Ποτάμι. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για τα ανοσιουργήματα αυτά, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση και συμμετοχή. Αλλά βέβαια αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ηγεσία του κόμματος να βγεί ευθαρσώς και να αποκηρύξει χωρίς περιστροφές το αίσχος των “διαφημίσεων” αυτών, και να ζητήσει συγγνώμη από κάθε γυναίκα, και θα έλεγα κάθε άνθρωπο γενικά, που θίγουν με βάναυσο τρόπο.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b