MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
02
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με ελεύθερη είσοδο

Την Κυριακή 18 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η τρέχουσα έκθεση «Κωνσταντίνος Παρθένης: Τέχνη και Πνεύμα», του κορυφαίου ζωγράφου των δύο τελευταίων αιώνων του νεώτερου ελληνικού κράτους, θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στις 13:00 και στις 15:00 πρόκειται να προβληθεί στο αμφιθέατρο ταινία από την εκπομπή Παρασκήνιο της ΕΡΤ με τίτλο «Παρασκήνιο – Κώστας Παρθένης», 2008 – 09 του σκηνοθέτη Άγγελου Κοβότσου.

Για τους μικρούς μας φίλους από 5 ετών θα πραγματοποιηθεί «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», στους ορόφους του Ιδρύματος. Το δρώμενο, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τα έργα του μεγάλου ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη, θα ξεκινήσει στις 11:00 από το lobby του Ιδρύματος και θα επαναληφθεί στις 12:00. Επιπλέον, για παιδιά 8 – 12 ετών θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το τρίωρο εργαστήριο «Κατασκευάζω και μαθαίνω για τις γιορτές και τις εποχές: Καλωσορίζοντας την άνοιξη», με την εικαστικό Έφη Μπαρτσώτα.
Από τις 11.00 έως τις 16.00 η Ράνια Ρεμούνδου – Fine Art on Fine Fabric θα βρίσκεται στο lobby του Ιδρύματος με ένα εικαστικό δρώμενο που συνδυάζει το ύφασμα με τη ζωγραφική και το μετατρέπει σε καθημερινό είδος ένδυσης.

Στο Art Shop του Ιδρύματος θα παρέχονται εκπτώσεις έως και 70 % σε επιλεγμένα είδη.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Αύγουστος με μουσική στη Μικρή Επίδαυρο
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Οι Seeds παντρεύουν το παραδοσιακό τραγούδι με την αφήγηση στη Μικρή Επίδαυρο - και όλα όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
1ο Greek Fashion Festival: Η ελληνική μόδα συναντά τον πολιτισμό σε μια διήμερη γιορτή στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Μουαουάντ και Μπινός στην Επίδαυρο, επετειακή έκθεση για τον Takis στο Αεροδρόμιο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Ταξιδεύοντας…: Μια έκθεση ζωγραφικής της Μάρθας Κορίτσογλου και της Κάλλιας Παπαθεοδώρου στη Νάξο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 31 Ιουλίου;
Cine News
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Εκδηλώσεις
9ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Ένα μουσικό ταξίδι από τον μεσαίωνα στην pop και την avant-garde
Εικαστικά
Υπογαία: Μια εικαστική έκθεση για το απολίθωμα και τη γεωλογική φαντασία στον Πύργο Κύμης
Εκδηλώσεις
Το Μουσείο Κοτσανά ζωντανεύει τα 701α Ολύμπια στην Αρχαία Ολυμπία
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου;