MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
22
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σχεδία σε ρυθμούς ροκ, όπερας και κλαρίνου στην Τεχνόπολη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το βράδυ της Δευτέρας 26 Μαΐου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων η όπερα θα συναντήσει το κλαρίνο και μαζί θα σμίξουν με όλες τις μουσικές και την αγάπη του κόσμου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Batala, Σπύρος Γραμμένος, Duo Fina, Encardia, Gadjo Dilo, Locomondo, Μίλτος Πασχαλίδης, Μάρθα Φριντζήλα, Πετρολούκας Χαλκιάς & Αντώνης Κυρίτσης θα βρεθούν επί σκηνής και θα δώσουν το ρυθμό, ενώνοντας τη μουσική με τη δημοσιογραφία της αλληλεγγύης.

– «Αν μία συνάντηση ανθρώπων μπορεί να γίνει και συνάντηση αξιών, τότε μπορούμε να ελπίζουμε ακόμη…», δηλώνουν αποφασιστικά οι Encardia.
– «Η αλληλεγγύη είναι προαπαιτούμενο, είναι αναγκαία συνθήκη, σαφώς δεν επαρκεί από μόνη της, αλλά είναι αναγκαία. Ελπίζω η ενεργοποίηση των καλλιτεχνών να ευαισθητοποιήσει και τους πολίτες προς την κατεύθυνση της προσφοράς», συμπληρώνει ο Μίλτος Πασχαλίδης.
– «Είναι πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν και δυστυχούν. Ο καθένας σκέφτεται πώς να ζήσει. Σίγουρα, η κινητοποίηση των καλλιτεχνών, και μάλιστα η συγκεκριμένη συναυλία, δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να βοηθήσουν με έναν ακόμη τρόπο τους άστεγους», εξηγεί τη δική του παρουσία στη συναυλία ο κορυφαίος κλαρινίστας Πετρολούκας Χαλκιάς.
– «Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να φανταστούμε τι θα έκαναν οι παππούδες μας αν συναντούσαν έναν άνθρωπο να κοιμάται στα χαρτόκουτα. Είναι σίγουρο πως θα θορυβούνταν, θα ταράζονταν. Είναι δυνατόν εμείς να μένουμε ατάραχοι;» μας απευθύνει το ερώτημα και δίνει την αυτονόητη απάντηση η Μάρθα Φριντζήλα.
– «Το δικό μας μήνυμα είναι ότι όλοι πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό που κάνουμε. Δεν εξετάζουμε το χρώμα ή την ηλικία ή την κοινωνική θέση που έχει ο καθένας, έχει δεν έχει λεφτά», στέλνουν το μήνυμα της συμμετοχής οι Batala.
– «Όλα ξεκινούν από το τι κάνουμε εμείς την κάθε μέρα που ζούμε, να βοηθήσω τη διπλανή μου υπόθεση, την κοντινή μου υπόθεση», λέει ο Γιάννης Φίνας από το… αχτύπητο δίδυμο τενόρων Duo Fina.
– «Στις εποχές που ζούμε, μία απλή κίνηση του καθενός από εμάς μπορεί να κάνει τη ζωή του συνανθρώπου μας ευκολότερη ή να του προσφέρει ένα πιάτο φαγητό», δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης οι Locomondo.
– «Ήταν πολύ συγκινητική η περσινή συναυλία. Τα χαμόγελα τον ανθρώπων που πουλάνε τη “σχεδία” στους δρόμους, αλλά και στο χώρο της συναυλίας, είναι ο λόγος που θα συμμετέχω και φέτος», θυμάται ο Σπύρος Γραμμένος, που, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, δήλωσε χωρίς δεύτερη σκέψη «παρών» και στο φετινό event.

Οι ανωτέρω δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του αφιερώματος που δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του περιοδικού δρόμου «σχεδία» (Μάιος 2014, «Αλληλεγγύη στο Πεντάγραμμο») για ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά και κοινωνικά γεγονότα του καλοκαιριού που μόλις αρχίζει: Τη μεγάλη συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» στην Τεχνόπολη.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τη συναυλία θα διατεθούν στο σύνολό τους για τις ανάγκες και την υποστήριξη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και της εθνικής ποδοσφαιρικής μας ομάδας των Αστέγων (ένα από τα τρία κορυφαία κοινωνικά project στον κόσμο, σύμφωνα με τη FIFA).

Info
Τιμή εισιτηρίου: 5€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Καταστήματα Ιανός, PUBLIC, Παπασωτηρίου, Seven Spots και στο www.viva.gr
Ημερομηνία: Δευ, 26/05/2014 – 19:30 – 21:30

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Paraga: Θέατρο, ψυχαγωγία και δράσεις για όλη την οικογένεια στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2026-2027
Εκδηλώσεις
65+: Το Εθνικό Θέατρο στήνει μια ολοήμερη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Εκδηλώσεις
Τι παίζει αυτή την εβδομάδα στην πόλη;
Εκδηλώσεις
Free City: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ
Cine News
7ο KinoFest: Ο γερμανόφωνος κινηματογράφος ξανά στην Πάτρα, πιο προσβάσιμος από ποτέ
Εκδηλώσεις
ΠΣΚ στην Αθήνα: Όσα αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμά σου
Εκδηλώσεις
Καινοτομία στην πρόληψη και διαχείριση της άνοιας: Το Festival Alzheimer επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
«Τα Σινεμά της Αθήνας και το μέλλον τους»: Μια καίρια συζήτηση στον Κινηματογράφο Στέλλα
Εικαστικά
Cycladic Talk: Η Catherine McCormack ξετυλίγει το αρχέτυπο της «Αφροδίτης» με αφορμή τον Jeff Koons
Εκδηλώσεις
Θέατρο Βέμπο: Η νέα καλλιτεχνική σεζόν ανήκει στο μιούζικαλ
Εκδηλώσεις
Συναυλίες, θέατρο, εκθέσεις: 20 προτάσεις για μια συναρπαστική εβδομάδα στην Αθήνα