MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Σταύρος Ξαρχάκος εξηγεί γιατί έθεσε υποψηφιότητα ως Ευρωβουλευτής

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και γνωστός συνθέτης της Ν.Δ. Σταύρος Ξαρχάκος σε δήλωσή του εξηγεί, γιατί αποδέχθηκε την πρόταση να θέσει υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο. Παράλληλα, εξηγεί το όραμά του για μια ανθρωποκεντρική Ευρώπη, για την οποία θέλει να αγωνιστεί.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

“Αποδέχθηκα να είμαι υποψήφιος για την Ευρωβουλή σε μια στιγμή που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχονται από ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είχα να επιλέξω ανάμεσα στην πολυτέλεια της κριτικής ιδιωτείας και στην ενεργό δράση σε έναν τομέα που εκτιμώ ότι μπορώ να είμαι περισσότερο χρήσιμος για τη χώρα και την Ευρώπη.

Πρόθεσή μου είναι να εργασθώ για μια ανθρωποκεντρική πολιτική Ευρώπη και όχι για μια Ευρώπη των ηγεμονικών διαγκωνισμών και του σκοπού των αγορών. Για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της χώρας, με εστίαση σε μια Ελλάδα του πολιτισμού που θα αφήσει πίσω της εκείνη της ασχήμιας και της απαξίωσης.

Εκτιμώ ότι ως κοινωνία έχουμε όλες τις προϋποθέσεις γι’ αυτό. Αρκεί να επενδύσουμε στις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του ελληνισμού. Να προσεγγίσουμε την κληρονομιά μας ως καταπίστευμα έμπνευσης και δημιουργίας. Να τοποθετήσουμε τις μεγάλες αξίες του ανθρωποκεντρικού μας πολιτισμού στο τραπέζι του ευρωπαϊκού διαλόγου για το μέλλον των λαών της Γηραιάς Ηπείρου.

Η θεραπεία των αρχών αυτών προϋποθέτει προφανώς ότι, εάν εκλεγώ, η πολιτεία μου θα συνεχίσει, όπως και σε όλη τη διάρκεια του βίου μου, να είναι σταθερά εναρμονισμένη με την οπτική του εθνικού και του ευρωπαϊκού συμφέροντος, πέραν από κάθε κομματική ή άλλη σκοπιμότητα.”

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Μπαρόκ αυγουστιάτικη πανσέληνος στη Μονεμβασία από τους De Profundis
Μουσικά Νέα
Από καρκίνο έφυγε από τη ζωή η Ντόλι Πάρτον – Η ανακοίνωση της οικογένειας
Μουσικά Νέα
Η Ντόλι Πάρτον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών
Μουσικά Νέα
Ο Δημήτρης Κόκοτας έφυγε από τη ζωή
Μουσικά Νέα
Το Ταξίδι στο Φως συνεχίζεται: Ο Σταύρος Ξαρχάκος ταξιδεύει τον Λυκαβηττό “σε σύμπαν ερωτικό”
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ Γλυφάδας συνεχίζεται: Δωρεάν συναυλίες, θέατρο, σινεμά και τον Σεπτέμβριο
Μουσικά Νέα
Off The Hook Festival 2026: Τα μεγαλύτερα ονόματα της rap στο ΟΑΚΑ
Μουσικά Νέα
30 χρόνια Γιάννης Κότσιρας: Sold out και οι δύο συναυλίες στο Βεάκειο
Μουσικά Νέα
Sold out το «Ταξίδι στο Φως» του Σταυρού Ξαρχάκου στον Λυκαβηττό
Μουσικά Νέα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Quartet στο Φεστιβάλ στο Πάρκο στην Πάρο
Μουσικά Νέα
ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ: Οι «Ρίζες» αποχαιρετούν το καλοκαίρι με ένα μεγάλο γλέντι στην Τεχνόπολη
Μουσικά Νέα
20ό Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας: Ρίχνει αυλαία με Αλκίνοο Ιωαννίδη και Έλλη Πασπαλά