MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανακαλύφθηκε χαμένος πίνακας του Βαν Γκονγκ από το 1944!

Πίνακας του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου, Βαν Γκογκ, με τίτλο “Cypress, Sky and Country” ανακαλύφθηκε σε θυρίδα Ισπανού κατηγορούμενου για φοροδιαφυγή, ύστερα από 40 χρόνια εξαφάνισης.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο 35 x 32 εκατοστών χωρίς πλαίσιο πίνακας, που χρονολογείται από το 1889, είχε εξαφανιστεί από το Kunsthistorisches Institut στη Βιέννη εδώ και 40 χρόνια. Αν και ο πίνακας φέρει τρεις σφραγίδες αυθεντικότητας στο πίσω μέρος, η γνησιότητά του αναμένεται να επικυρωθεί από δύο εμπειρογνώμονες τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας.

Σε ό,τι αφορά στις σφραγίδες, η παλαιότερη χρονολογείται στις 8 Απριλίου 1944, στο Rijksmuseum στην Ολλανδία. Μάλιστα, το σχήμα και το κόκκινο χρώμα του κεριού της μοιάζει με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ολλανδίας. Η δεύτερη σφραγίδα αποδεικνύει πως ο πίνακας είχε φιλοξενηθεί από το Rijksmuseum στο Μουσείο der Schöne Künste στο Βερολίνο, χωρίς ωστόσο αναγραφόμενη ημερομηνία, ενώ η τρίτη σφραγίδα που χρονολογείται στις 10 Απριλίου 1975, χρησιμοποιείται στο Kunsthistorisches Institut der Universität Wien, το Iνστιτούτο Iστορίας της Tέχνης στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Για την ιστορία, ο Van Gogh -καταλυτικός εκπρόσωπος του εξπρεσιονισμού- αυτοκτόνησε αδέκαρος το 1890, μετά από χρονοβόρα μάχη με ψυχική ασθένεια.

Ο εν λόγω πίνακας:
13996822347777

Περισσότερα από Ιστορίες