MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκπαίδευση-Καινοτομία-Επιχειρηματικότητα: Διεθνές Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Ελλάδα διέρχεται μια κρίσιμη μεταβατική φάση, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, της ύφεσης και της ανεργίας, με πολλές άλλες πολιτικές και πολιτιστικές προκλήσεις.Μετά από μια πολύ μακρά και επίπονη περίοδο με μεγάλες θυσίες για τον ελληνικό λαό και τις αρνητικές επιπτώσεις για το σύνολο των επιχειρήσεων, είναι περισσότερο από ποτέ προφανές ότι πρέπει να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Monopoli Team

Η Εκπαίδευση, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα είναι οι τρεις πυλώνες στους οποίους εργάζεται η Επιτροπή Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για να συνεισφέρει το μερίδιό της στην αλλαγή κουλτούρας του επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Ο στόχος του διεθνούς συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει ειδικούς στην καινοτομία και την εκπαίδευση, διεθνείς προσωπικότητες, δάσκαλους αλλά και καθηγητές, τα πανεπιστήμια, τους νέους, νεοφυείς επιχειρήσεις, εταιρίες χρηματοδότησης επιχειρήσεων αλλά και μεμονωμένους επαγγελματίες, εκπροσώπους εκκολαπτηρίων επιχειρηματικότητας, καθώς και διαμορφωτές αποφάσεων της ηγεσίας του κράτους, εκπροσώπους οργανισμών και φορέων αλλά και της κυβέρνησης.

Το συνέδριο προσδοκά να γίνει εφαλτήριο μιας ουσιαστικής συζήτησης και ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ των νέων επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων, φορέων που προάγουν την καινοτομία, εκπαιδευτικών οργανισμών και του ευρύτερου εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά και εκπροσώπων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, VCs και κρατικών πόρων.

Το συνέδριο χαρακτηρίζεται από δύο βασικές ενότητες:

Α. Το πρώτο μέρος θα επικεντρωθεί στην εκπαίδευση και πώς αυτή δρα ως καταλύτης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, εξετάζοντας τις στρατηγικές για τη δημιουργία ενός νέου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας και την επαγγελματική εξέλιξη στους κόλπους της αγοράς εργασίας.

Β. Το δεύτερο μέρος εξετάζει τη μετατροπή της καινοτομίας σε παραγωγικότητα, τους τρόπους με τους οποίους το κράτος μπορεί να προωθήσει την καινοτομία και επιχειρηματικότητα, τους μηχανισμούς υποστήριξης και τέλος το νέο δρόμο άντλησης κεφαλαίων, ο οποίος ανοίγεινέους ορίζοντες στην έννοια της χρηματοδότησης.

Ημέρα διεξαγωγής συνεδρίου: 14 Μαΐου

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Athens Music Week 2026: Η μεγάλη συνάντηση της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει με 100+ δράσεις
Εκδηλώσεις
Summer mode ON στο ΚΠΙΣΝ – Συναυλίες, φεστιβάλ, προβολές, sleepovers και άλλα
Εκδηλώσεις
Ραντεβού ξανά στον Κήπο του Μεγάρου – Μουσική, προβολές, θέαμα για μικρούς και μεγάλους
Εκδηλώσεις
«Σταθμός Ω» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό, τραγούδια για το νερό στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη
Cine News
«Ιερά Οδός, 21 χλμ.»: Ανακάλυψε τα πολλά πρόσωπα της Ιερά Οδού μέσα από ξεναγήσεις, δράσεις, προβολές
Εικαστικά
Ελληνικός Κόσμος: Δωρεάν διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας
Εκδηλώσεις
Ο Μάριο Μπρουνέλλο παίζει Μπαχ στο Μέγαρο, ο Απόστολος Κίτσος στον Σταυρό του Νότου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η Ενημέρωση σε Μετάβαση: Μεγάλο διεθνές συνέδριο στο Πάντειο για την ελευθερία του Τύπου, την πολιτική λογοδοσία, την παραπληροφόρηση στην εποχή του AI
Εκδηλώσεις
Ο Dr. Gabor Maté στη Στέγη με συζήτηση, προβολή και εργαστήριο για το ψυχικό τραύμα
Εκδηλώσεις
Από συναυλίες μέχρι γλέντια: Όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Κούβα, NTISNEY, cyberpunk: 5 λόγοι για να βγεις στην Αθήνα σήμερα