MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Επισήμως πλέον μπήκαμε στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι, και η Αθήνα το γιορτάζει εντελώς δωρεάν. Γιορτή χρωμάτων, εκθέσεις λουλουδιών, μουσικές, θέατρο και σινεμά, το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί προσφέρεται για βόλτες και περατζάδες στην πόλη με καλή διάθεση και χαμόγελο. Καλό μας μήνα λοιπόν και καλό Σαββατοκύριακο!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 3 Μαΐου

– “Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό στη Στέγη
Το Σάββατο 3 Μαΐου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οργανώνει το εργαστήριο “Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό” για παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους. Ένα μουσικό εργαστήριο έξι συναντήσεων, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.

Κυριακή 4 Μαΐου

600dd92236b4a02b0d5ca7cc09657c80 L– “Ποιος ξέχασε τα κανάτια: Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας
Την Κυριακή 4 Μαΐου και ώρα 12:00, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας παρουσιάζει μια παράσταση-αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο, με τίτλο “Ποιος ξέχασε τα κανάτια.”Μια γεύση από στιγμιότυπα του ελληνικού κινηματογράφου επιχειρούν να μας δώσουν οι μικροί ηθοποιοί του μαθητικού θεατρικού θιάσου, που δημιουργήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά από το Δήμο Καλλιθέας.

– “Μουσική στην πόλη από τη Big Band και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων‏”
Δύο ξεχωριστές συναυλίες στήνονται την Κυριακή 4 Μαΐου στην Αθήνα από τη Big Band και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων‏. Τη χρυσή εποχή του swing των δεκαετιών 1930 και 1940 αναβιώνει η Big Band του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Μοναστηρακίου, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, λαμπερές ενορχηστρώσεις και έντονους χορευτικούς ρυθμούς. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανακαλύψτε τον υπέροχο κόσμο των πνευστών οργάνων της ορχήστρας σε μια μοναδική συναυλία για όλη την οικογένεια – για μικρούς και μεγάλους ‒ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τον μαέστρο Ανδρέα Τσελίκα, στην «Τεχνόπολις».

Σάββατο και Κυριακή

– “Κινηματογραφικές προβολές στην Καλλιθέα
Από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Μαΐου, ο κινηματογράφος Καλυψώ παρουσιάζει ενδιαφέρουσες ταινίες, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Επιλέξτε ανάμεσα στη Χιλιανή ταινία “Σαλβαδόρ” του Μανουέλ Χουέργκα και την παιδική ταινία, “”Ρομπέν των Δασών.”

– “Μύρισε άνοιξη: Ξεκινάει η 60η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Τις πύλες της έχει ήδη ανοίξει η 60η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», προσφέροντας στους επισκέπτες έναν παράδεισο χρωμάτων και αρωμάτων. H φετινή Ανθοκομική Έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως τα εκθεσιακά περίπτερα που έχουν στόχο να δώσουν ιδέες για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο και τη βεράντα μας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο επιλέγοντας φυτά και λουλούδια από τα 2000 και πλέον, είδη φυτών, κυρίως ελληνικής παραγωγής.
 
– “Interview στον Πολυχώρο Ανάδυση
Μια κοινωνικοπολιτική κωμωδία, το “Interview”, αναφέρεται στις διαχρονικές σχέσεις μίσους και πάθους, σύγκρουσης και αλληλοεξάρτησης. Σε μία εποχή όπου αυτοί οι αντίθετοι πόλοι απομακρύνονται, με σταθερά επιταχυνόμενους ρυθμούς, η ομάδα “ΕΜΕΙΣ” παρουσιάζει την κωμικοτραγική σχέση τους, εξερευνώντας τα όριά της, με μία διάθεση σκωπτικής αποδαιμονοποίησής της, αποκλείοντας πεισματικά την κατήφεια και τη μιζέρια. 

– “Γιορτή των χρωμάτων στην Τεχνόπολη” 7f9709b2529c4cba8bf4dbda612960d1 L
Η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρόνια ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Νέοι Φούρνοι» για να συνεχίσει να στηρίζει την καλλιτεχνική-δημιουργική έκφραση των ατόμων με αναπηρία. Στην Γιορτή των χρωμάτων θα λειτουργήσει το «Παζάρι των χρωμάτων» όπου θα πωλούνται: χειροποίητες δημιουργίες, κοσμήματα, διακοσμητικά, παιχνίδια, βιβλία, λιχουδιές και λαχνοί. Θα παρουσιαστούν δρώμενα από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της VSA Hellas με νέους με αναπηρία, θα κατασκευαστεί ένας αλλιώτικος «λαβύρινθος» – μία διαδρομή για τις αισθήσεις μας και θα λειτουργεί παιδότοπος.


Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b