MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Περάστε μια νύχτα φιλοσοφίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Την Παρασκευή 2 Μαΐου, το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει “Νύχτα Φιλοσοφίας” με διαλέξεις, συζητήσεις και πολλά δρώμενα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η Ελλάδα περνάει κρίση, όπως και η Ευρώπη. Επειδή η λογοτεχνία και οι καλλιτέχνες έχουν τη δύναμη να μας κάνουν να νιώσουμε τη ζωή και τα οδυνηρά απρόοπτά της, αλλά και το μέλλον, επειδή η φιλοσοφία και οι στοχαστές μπορούν να αποκρυπτογραφούν μέσω της λογικής τη σκοτεινή πραγματικότητα. H “Νύχτα της φιλοσοφίας” στοχεύει να προσφέρει πολλαπλές προσεγγίσεις στο ζήτημα αυτό, συνδυάζοντας τις φωνές Ελλήνων και Γάλλων φιλοσόφων και συγγραφέων, γύρω από το πρωταρχικό ζήτημα του λόγου. Θα αναδειχθούν ιδιαίτερα η σχέση Ελλάδας και Γαλλίας, οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ τους καθώς και τα ερευνητικά πεδία.

Δεκαπέντε Γάλλοι ομιλητές, ανάμεσά τους οι Barbara Cassin, Michel Deguy, Dimitri El Murr, Didier Franck, Michel Guérin, Jean-Baptiste Gourinat, Sandra Laugier, Frédéric Pouillaude, Élisabeth Rigal, Martin Rueff, Philippe Sabot, Claudine Tiercelin, και δεκαπέντε Έλληνες ομιλητές θα συγκεντρωθούν γύρω από διάφορες στρογγυλές τράπεζες ή θα κάνουν εικοσάλεπτες ομιλίες και στη συνέχεια διάλογο με το κοινό.

Το ολονύχτιο πρόγραμμα θα διανθίζεται και με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Info
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31
Ώρα: 19.00
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Moromo: Μία πολυμεσική εγκατάσταση του Παντελή Καρασεβδά στο Tzamia Krystalla
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Απρίλιος με δωρεάν δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Αγορές
The Meet Market #EasterEdition 2026 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Εκδηλώσεις
«Γιοζεφίνε η αοιδός» του Κάφκα στην Εναλλακτική Σκηνή, Σπύρος Γραμμένος - Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Κύτταρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Open House Athens 2026: Η μεγάλη γιορτή της αρχιτεκτονικής επιστρέφει, ανοίγοντας 78 κτίρια στο κοινό
Εκδηλώσεις
Vamvakou Mountain Run: Για 6η φορά στις πλαγιές του Πάρνωνα!
Εκδηλώσεις
Η «Άννα Μπολένα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Παιδί Τραύμα με τη «Δεύτερη Ζωή» στο AΝ Club– Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που μπορούμε να δούμε σήμερα 25η Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Συνάντηση κορυφής με 11 ολυμπιονίκες και διεθνείς πρωταθλητές σκι στο Parnassos Alpine Festival
Εκδηλώσεις
Ένα Jazz tribute στον Μάνο Χατζιδάκι, το βραβευμένο «Καταφύγιο» στο Θέατρο Art 63 – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Πάσχα στην Αθήνα: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων
Εκδηλώσεις
Από την επιστροφή της “Μουγγής Καμπάνας” μέχρι το πρώτο live των Opal Ocean στην Αθήνα - Όσα θα κάνουμε σήμερα