MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο στον Κινητήρα

Ο Κινητήρας συνεχίζει να προσφέρει χώρο και χρόνο σε καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους, με σκοπό την έρευνα, ανάπτυξη και παρουσίαση έργων που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Τις επόμενες εβδομάδες, προσφέρει performances και παραστάσεις χορού και θεάτρου, για παιδιά και ενήλικες, στη γειτονιά της Ακρόπολης!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

“Mr Gingerbread Man” – Ανοιχτή πρόβα της Ζωής Ευσταθίου
“Run Run as fast as you can. You can’t catch me. I’m the Gingerbread Man..”
Πότε: Δευτέρα 14/4/2014
Ώρα: 21.15
Διάρκεια: 25′

“Clinamen”: Φυσικές και απροσδόκητες παρεκκλίσεις της κίνησης
Το Present Body studio της Χριστίνας Κλεισιούνη διοργανώνει την παράσταση χορού & Contact Improvisation “Clinamen”. 5 ερμηνευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αυτοσχεδιάζουν σε συνεργασία με τη Σαβίνα Γιαννάτου και το Βασίλη Παπαβασιλείου.
Πότε: Μ. Πέμπτη 17/4/2014
Ώρα: 21.30
Διάρκεια: 60′

Alessandra Fabbri: Ο χορός ως μια μορφή εξωραϊσμού του φυσικού τοπίου
Residency στον Κινητήρα από 22 έως 29 Απριλίου 2014 και παρουσίαση του ερευνητικού project της Alessandra σε μια δωρεάν ανοιχτή παρουσίαση. Από το 2009 η Alessandra Fabbri μελετάει τα άγρια φυτά και χόρτα και το πώς σχετιζόμαστε με αυτά. Παρατηρούσε τα φυτά που μεγάλωναν από μόνα τους στον κήπο της ή στις άκρες των δρόμων και δούλεψε πάνω σε σωματικές κινήσεις σε σχέση με οπτικά (σχήματα, δυναμικές) ή άλλα αισθητήρια ερεθίσματα (άρωμα, αφή, ήχο). Όταν επισκέφθηκε την Αθήνα και την Ακρόπολη για πρώτη φορά, παρατήρησε ότι τα άγρια φυτά βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τα ερείπια: τα αρχαία μάρμαρα και η τοπική χλωρίδα συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Ο Δημήτης Πικιώνης, ο αρχιτέκτονας που είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση και το εξωραϊσμό του περιβάλλοντος του μνημείου, τόνισε την σημασία του να φυτευτούν μικρά φυτά και θάμνοι από την Αττική στο γύρω χώρο. Κατά την διάρκεια αυτού του residency, η Alessandra θα ήθελε να συλλέξει video και φωτογραφικό υλικό για το μακροπρόθεσμο project της “Catalogo delle piante infestanti” (ο προσωπικός της κατάλογος φυτών που θα πάρει την μορφή μιας πλήρους παράστασης) και για να διερευνήσει το θέμα «ο χορός ως μια μορφή εξωραϊσμού του φυσικού τοπίου». Μετά θα παρουσιάσει το ερευνητικό της project σε μια δωρεάν ανοιχτή παρουσίαση στο Κινητήρας Στούντιο στις 27 Απριλίου. Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στο χορό και τον εξωραϊσμό φυσικού τοπίου; Με ποιούς τρόπους μπορεί ένα χορευτικό έργο να συνδεθεί με το φυσικό περιβάλλον και να πάρει την εμπνευσή του από αυτό; Με ποιούς τρόπους μπορώ να δω το φυσικό τοπίο και να το επηρεάσω; Πώς μπορούν η εικόνα και η αντίληψη ενός μέρους να επηρεάσουν την εικόνα και την αίσθηση του σώματός μου; Πώς η οπτική μου ταξιδεύει μέσα στον χώρο; Ποιά είναι η σχέση μεταξύ αυθορμητισμού και προσποίησης, φύσης και πολιτισμού, τυχαίου και προσδιορισμένου; Όπως έγραψε ο Δημήτρης Πικιώνης: «Τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους, γιατί τα πάντα επηρεάζουν και αλλάζουν το ένα το άλλο. Μπορούμε να κατανοήσουμε κάτι μόνο διαμέσου της μεσολάβησης όλων των άλλων».
Πότε: Κυριακή 27/4/2014
Ώρα: 18.00
Διάρκεια: 50′ (θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση)

Info
Κρατήσεις: 210-9248328
Είσοδος ελεύθερη
Κινητήρας studio, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
18 Έλληνες σχεδιαστές στήνουν ένα διαφορετικό fashion show στο Φεστιβάλ Αθηνών
Θεατρικά Νέα
Με ελληνική συμμετοχή και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Φιλιππούπολης
Θεατρικά Νέα
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον: Όσα θα δούμε τη νέα σεζόν 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Σκυλίσια ζωή της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο Eliart
Θεατρικά Νέα
Θέατρο του Νέου Κόσμου: 14 παραστάσεις σε 3 θέατρα και 5 σκηνές – Με Early Bird προσφορά
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πορεία: Προσφορά προπώλησης – Όλες οι παραστάσεις με €12
Θεατρικά Νέα
«Στο κέντρο του κόσμου»: H Κάμιρος παρουσιάζει το πρόγραμμα για το 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Η Martha Graham Dance Company στην Αθήνα για τα 100ά της γενέθλια – Η προπώληση ξεκίνησε
Θεατρικά Νέα
Φιλοκτήτης: Οι τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
Τα Ξύλινα Σπαθιά, του Παντελή Καλιότσου για 2η χρονιά στο Θέατρο ΗΒΗ
Θεατρικά Νέα
Επί Κολωνώ: Εργαστήριο υποκριτικής του Studio Νάμα 2025-2026 με την Ελένη Σκότη
Θεατρικά Νέα
Χάσαμε τη Θεία Στοπ: Τελευταίες παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»