MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Αθήνα “ντύνεται” με τα πασχαλινά του και σας προσφέρει μουσικά, εικαστικά και θεατρικά δώρα, αφιλοκερδώς. Συναυλίες, εκδηλώσεις για ζώα, εκθέσεις ζωγραφικής, φεστιβάλ θεάτρου και ξεναγήσεις στην πόλη, είναι όλα όσα η Αθήνα σας προσφέρει εντελώς δωρεάν. Απολαύστε τα με καλή διάθεση, χαμόγελο και με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλό Σαββατοκύριακο!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 12 Απριλίου:

– “Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων “ντύνουν” μουσικά την πόλη
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, θέλοντας να δώσει μια άλλη διάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του, το Σάββατο 12 Απριλίου. Το πρόγραμμα των δύο υπαίθριων συναυλιών περιλαμβάνει έργα W.A. Mozart, F. Mendelssohn, A. Vivaldi, F. Schubert, G. Fauré, «ντύνοντας» μ’ αυτόν τον τρόπο μουσικά το αστικό τοπίο.

– “Αγαπάς τα αδέσποτα; Ραντεβού στο Πάρκο Ελευθερίας με τους atenistas
Το Σάββατο 12 Απριλίου η ομάδα plus των atenistas μας προσκαλεί στη μεγάλη φιλοζωική δράση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλειο χώρο του Κέντρου Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής). Από τις 11.00 έως τις 15.00 θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση, υιοθεσία αδέσποτων ζώων, διαδραστικά παιχνίδια.

– “Ομιλία και ντοκιμαντέρ για τον Willy Ronis στο Athens House of Photography
Ομιλία και προβολή ενός ντοκιμαντέρ πάνω στην ζωή και την δουλειά του πολύ σημαντικού φωτογράφου Willy Ronis θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Απριλίου στο The Athens House of Photography στις 20:00 το βράδυ. Ωστόσο, η ημέρα στο The Athens House of Photography για τους λάτρεις της φωτογραφίας ξεκινάει από το πρωί. Από τις 10:00 και μέχρι αργά το βράδυ θα υπάρχει έκπτωση 20% σε όλα τα είδη του βιβλιοπωλείου, συμπεριλαμβανομένων και περιοδικών και αφισών.
(SOS: Η είσοδος είναι δωρεάν μόνο για όσους κάνουν κάποια αγορά από το βιβλιοπωλείο- Διαφορειτκά κοστίζει 5 €)

– “Αποκάλυψη του Ιωάννη με το Νίκο Παπακώστα στο Polis Art Café
To Σάββατο 12 Απριλίου, το Polis Art Café παρουσιάζει μουσικά την “Αποκάλυψη του Ιωάννη” από το Νίκο Παπακώστα.
Πρόκειται για μια ποιητική απόδοση στα σύγχρονα Ελληνικά ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ. Την απαγγελία έχουν αναλάβει οι: Γιώργος Γιανναράκος και Νίκος Παπακώστας. Συμμετέχουν ακόμα οι: Άρης Λαμπάτος: βιολί, Λιζ Σέφερ: βιόλα και Γιώργος Θεοδωρακάκος: κόντρα μπάσσο.

– “Έκθεση με σχέδια της Σχολής Καλών Τεχνών από τη δεκαετία του 1930
Από την Πέμπτη 27 Μαρτίου έως το Σάββατο 19 Απριλίου, η αίθουσα τέχνης S.G.ART GALLERY του ξενοδοχείου St.George Lycabettus, φιλοξενεί την έκθεση “Συλλογή σχεδίων από τα εργαστήρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Δεκαετίας του 1930.” Ματιές στις φοιτητικές σπουδές ιστορικών καλλιτεχνών, όπως οι Γ. Μόραλης, Ν. Νικολάου, Χ. Καπράλος, Κ. Μαλάμος, Ι. Σπυρόπουλος κ.ά. Είκοσι επτά σχέδια που τοποθετούνται χρονικά στη δεκαετία του 1930 και συνδέονται με γνωστούς καλλιτέχνες.

Κυριακή 13 Απριλίου:

– “Booksharing: Ανταλλαγή βιβλίων στο Floral με αφιέρωμα στο Game of Thrones
Την Κυριακή 13 Απριλίου, το Floral φιλοξενεί βραδιά booksharing. Φέρτε μαζί ένα ή περισσότερα βιβλία για να τα ανταλλάξετε με άλλους, με διάθεση όμως να μοιραστείτε και να προσφέρετε στον άλλον ό,τι καλύτερο μπορείτε.

– “Περίπατος στην Αθήνα του Κώστα Ταχτσή
Την Κυριακή 13 Απριλίου, η Ομάδα Άστυ καλεί όλους τους Αθηναίους να «διαβάσουν» την Αθήνα του Κώστα Ταχτσή μέσα από έναν περίπατο – πείραμα. Στόχος του περιπάτου είναι να ανιχνεύσουν το ιδιαίτερο βλέμμα του συγγραφέα πάνω στην πόλη που τον καθόρισε και αποτέλεσε το σκηνικό της λογοτεχνίας του κι να αναζητήσουν την αντανάκλαση της χάρτινης πόλης πάνω στην πραγματική, εντοπίζοντας τους τόπους του μύθου ανάμεσα στους τόπους της καθημερινότητας.

– “Passport project στο Zp87
Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, με τίτλο «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ’ τις πατρίδες» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 12 Απριλίου περιηγηθείτε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στον Κεραμεικό και στην Αρχαία Αγορά, ενώ την Κυριακή 13 Απριλίου γνωρίστε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου στη Στέγη
Το τριήμερο 11-13 Απριλίου 2014 στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, η Στέγη θα γεμίσει με εφήβους που θα παρουσιάσουν παραστάσεις για τη ζωή των νέων του σήμερα. Με πολλή όρεξη, φαντασία και ενθουσιασμό αλλά και υπευθυνότητα, οι μαθητές-μέλη σχολικών θεατρικών ομάδων ή ομάδων δήμων από την Αθήνα αλλά και από την επαρχία, ζωντανεύουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης τους προβληματισμούς και τα όνειρά τους. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κατά την οποία η Grasshopper Youth (Σοφία Βγενοπούλου, Κατερίνα Σκουρλή και Βαγγέλης Κυριακού), και η Στέγη διοργανώνουν το φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου.

– “Interview στον Πολυχώρο Ανάδυση
Μια κοινωνικοπολιτική κωμωδία, το “Interview”, αναφέρεται στις διαχρονικές σχέσεις μίσους και πάθους, σύγκρουσης και αλληλοεξάρτησης. Σε μία εποχή όπου αυτοί οι αντίθετοι πόλοι απομακρύνονται, με σταθερά επιταχυνόμενους ρυθμούς, η ομάδα “ΕΜΕΙΣ” παρουσιάζει την κωμικοτραγική σχέση τους, εξερευνώντας τα όριά της, με μία διάθεση σκωπτικής αποδαιμονοποίησής της, αποκλείοντας πεισματικά την κατήφεια και τη μιζέρια.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b